Πέμπτη, Δεκεμβρίου 20, 2018

ΑΠΙΘΑΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ. ΚΙ ΕΠΕΙΤΑ ΑΝΑΡΩΤΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ



Απίθανη ιστορία καταγγέλλει αναγνώστης μας με την Τράπεζα Πειραιώς. Είναι τέτοιες οι ασφαλιστικές δικλείδες των τραπεζών με τα πονηρά μικρά γράμματα των συμβάσεων που υπογράφουν οι ανυποψίαστοι πελάτες τους, που κατόπιν εορτής τρέχεις και δεν φτάνεις για να βρεις το δίκιο σου.

Το 2008 μας λέει ο αναγνώστης μας έλαβε δυο δάνεια από την τότε Μarfin ύψους 130.000 ευρώ. Είναι σαφές ότι ο άνθρωπος έκανε ότι έκαναν οι περισσότεροι δανειολήπτες κατά την περίοδο της κρίσης. Συγκεκριμένα το 2017 έγινε συμφωνία με την Τράπεζα Πειραιώς να καταβάλλονται 90 ευρώ μηνιαίως και για τα δυο δάνεια.


Με την λήξη του διακανονισμού ο δανειολήπτης ζήτησε την ανανέωση της συμβάσεως του διακανονισμού. Ενώ η υπάλληλος του υποκαταστήματος της Τραπέζης -αναγράφονται τα στοιχεία της- τον διαβεβαίωσε ότι η Τράπεζα συμφωνεί, όπως την είχαν διαβεβαιώσει και την ίδια οι αρμόδιες υπηρεσίες της στα κεντρικά και μάλιστα για δυο χρόνια τελικώς και μετά από μία εβδομάδα αναμονής η Τράπεζα ανέβασε το πόσο στα 200 ευρώ μηνιαίως και για τα δυο δάνεια.

Σημειώνεται ότι στο ίδιο υποκατάστημα συνέβη το εξής καταπληκτικό που αποδεικνύει την απόλυτη γραφειοκρατία και "στενοκεφαλιά" των υπεύθυνων της Τραπέζης Πειραιώς. Ο δανειολήπτης παρουσιάσθηκε πριν από τέσσερα χρόνια και ζήτησε την ολοσχερή εξόφληση του δανείου του, ύψους τότε 100.000 ευρώ. Ζήτησε συγκεκριμένα η Τράπεζα Πειραιώς να δεχθεί την πληρωμή όλου του ποσού, μέσω εγγυητικής επιστολής του ενδιαφερόμενου να αγοράσει το οίκημα KAI ο δανειολήπτης ζήτησε 9.000 ευρώ για να μπορέσει να λάβει φορολογική ενημερότητα (τα ποσά τα κατέβαλλε ανελλιπώς σε δόσεις στην εφορία).

Me απλά λόγια-σε ποια λογική η σε ποια συναλλακτικά ήθη στέκει κάτι τέτοιο;-αρνήθηκε η Τράπεζα Πειραιώς να της χρωστά ο δανειολήπτης 9.000 ευρώ. Προφανώς ήταν ικανοποιημένη να της χρωστά 100.000 ευρώ (για γέλια η υπόθεση).

Αφού λοιπόν ο άνθρωπος έστειλε εξώδικο ζητά από την Τράπεζα να συνεχίσει να πληρώνει ενενήντα ευρώ, όπως υπέγραψε το 2017. Η Τράπεζα Πειραιώς χωρίς να σταθεί στην ουσία του περιεχομένου της εξώδικου οχλήσεως απαντά πάλι τα δικά της, ότι δηλαδή θέλει 200 ευρώ μηνιαίως.

Και μάλιστα τα ζητά από έναν ανάπηρο δανειολήπτη,  ο οποίος ζει και τον άνεργο γιο του και ταυτόχρονα του έχει μειωθεί η σύνταξη από το 2017… όταν η Τράπεζα είχε δεχθεί να πληρώνει ενενήντα ευρώ…

Mέ την στάση της αυτή η τράπεζα αυξάνει και τους τόκους από τα μειωμένα ποσά που καταβάλλονται στις δόσεις, καθιστώντας ακόμα πιο δύσκολη την πώληση του οικοπέδου.

Πιάστε το αυγό και κουρεύτε το αγαπητέ μας αναγνώστη. Το θέμα είναι πως σε τέτοιες περιπτώσεις θα πρέπει να επεμβαίνει άμεσα η Δικαιοσύνη και να ζητά εξηγήσεις. Σε διαφορετική περίπτωση απλώς η Τράπεζα ζητά τα λεφτά της, δεν τα λαμβάνει από τον μη έχοντα και τελικώς κάνει τι… εάν αυτός δεν διαθέτει περιουσιακά στοιχεία για να τα δεσμεύσει; Η σαχλαμάρα και η βλακεία είναι ανίκητη προσθέτουμε εμείς….

Kι έπειτα αναρωτιούνται γιατί η Τράπεζα Πειραιώς πάει κατά διαόλου…-


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου