Πέμπτη, Ιανουαρίου 31, 2019

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΕΓΩ ΕΙΜΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ… ΜΕ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΣΑΦΕΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ.



Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν παίζεται. Προφανέστατα το "γκρουμπούσκουλο με εθνικιστικές κραυγές και λαϊκισμούς" αποτελεί για τον ίδιο σαφές ιδεολογικό περίγραμμα για την ιστορική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας.

Διαφορετικά δεν εξηγείται πως ο ηγέτης του Τατσόπουλου και την επαύριο του Ψαριανού, παρατηρεί στο ειδυλλιακό παράρτημα της λαχαναγοράς, όπου βρίσκονται τα γραφεία..... της Νέας Δημοκρατίας-στα οποία θα δαπανούσε λιγότερα από την Συγγρού και θα εξοφλούσε και τα δάνεια, τίποτα από τα δυο δεν έγινε-τον Νίκο Δένδια, γιατί ο τελευταίος θα επιθυμούσε να υπάρξει μια περισσότερο λογική και πολιτισμένη προσέγγιση στα μείζονα θέματα πολιτικής.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γι' αυτό επιθυμούσε διακαώς και φωνασκούσε ως ντελάλης στην πλατεία Κοτζιά, πρόωρες εκλογές. Διότι εγνώριζε ότι συν τω χρόνω, κάθε πρόβλημα που θα προέκυπτε θα αποκάλυπτε την προσωπική του αδυναμία να το επιλύσει και θα έχανε την εσωκομματική πειθαρχία.

Σε περίπτωση δε που ο Τσίπρας ξετυλίξει το κουβάρι των εκλογών έως τον Οκτώβριο είναι σαφές ότι:

-Πρώτον: Θα γίνει πολύ πιθανή η διάλυση του ΚΙΝΑΛ και η απορρόφηση του κατά μεγάλο ποσοστό από τον Σύριζα και κατά μικρότερο ποσοστό από τη Νέα Δημοκρατία. Άλλωστε και η φαινομενική αυτοδυναμία του συγκεκριμένου μορφώματος, μόνον θυμηδία προκαλεί στους γνωρίζοντες…

-Δεύτερον: Είναι πολύ πιθανό στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας να υπάρξει συνένωση των δυνάμεων των φιλόδοξων με τάσεις αυτονομίας αρχηγών και να δημιουργηθεί ένα υπολογίσιμο δεξιό…. της δεξιάς κόμμα που σίγουρα δεν θα είναι ό,τι καλύτερο για τον κ. Μητσοτάκη την επομένη των εκλογών…

-Τρίτον: Οι εσωκομματικοί τριγμοί, θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση-βλέπε Δένδια, Αυγενάκη και τοπικές οργανώσεις ΟΝΝΕΔ- καθώς ναι μεν η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας κοιτάζει προς τον Αντώνη Σαμαρά, αφού ως επί το πλείστον αποτελούσαν δικές του επιλογές οι βουλευτές, την εποχή που το κόμμα έπιασε τα απίθανα σιβηρικά ποσοστά, από τα οποία δεν μπορεί να ξεφύγει, αλλά η πλειοψηφία του κόσμου της Νέας Δημοκρατίας παραμένει βαθύτατα Καραμανλική άνευ…όμως ηγέτη. Ο πρώην πρωθυπουργός, έτσι για την ιστορία το επαναλαμβάνουμε, το έχει ξεκαθαρίσει και το εννοεί: Δεν τον ενδιαφέρει η επιστροφή του…(κι έχει δίκιο φυσικά ποιος θέλει να μπλέξει με τα γκρουμπούσκουλα;)

H πολυτασική Νέα Δημοκρατία, για τον Κυριάκο Μητσοτάκη αποτελεί προφανέστατα "καταυλισμό πολιτικών μεταναστών", όπου μαζεύονται όλες οι φυλές του Ισραήλ, κατατρεγμένων, γυρολόγων άνευ ιδεολογίας, όπως δηλαδή ακριβώς επιχειρεί να φτιάξει την ιστορική παράταξη που ατυχείς συγκυρίες και ίντριγκες τον έχρισαν αρχηγό της.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου