Τετάρτη, Ιανουαρίου 16, 2019

EKTAKTO- Στην Αθήνα η ρηματική διακοίνωση των Σκοπίων για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Αποτέλεσμα εικόνας για Στην Αθήνα η ρηματική διακοίνωση των Σκοπίων για τη Συμφωνία των Πρεσπών


Έφθασε στην Αθήνα, το βράδυ της Τετάρτης (16.01.2019), η ρηματική διακοίνωση που ενημερώνει για την ολοκλήρωση των εσωτερικών διαδικασιών στην ΠΓΔΜ, στο πλαίσιο όσων προβλέπονται από τη Συμφωνία των Πρεσπών.



Η κυβέρνηση Ζάεφ κοινοποίησε το βράδυ της Τετάρτης στην Αθήνα τη ρηματική διακοίνωση που ενημερώνει για την ολοκλήρωση των συνταγματικών αλλαγών στη γειτονική χώρα.
Η ρηματική διακοίνωση ανοίγει το δρόμο για να συνεχιστεί η διαδικασία στην Ελλάδα και θα ολοκληρωθεί με την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή των Ελλήνων. Μεταξύ άλλων η διακοίνωση αναφέρει ότι η Σκοπιανή πλευρά εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις που είχε αναλάβει, ενώ προσθέτει πως ολοκληρώθηκαν οι απαιτούμενες Συνταγματικές αλλαγές στις 11 Ιανουαρίου.

Την επίδοση την ανακοίνωσε και επισήμως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από του βήματος της Βουλής κατά την διάρκεια της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης.

«Μας διαβιβάστηκε τώρα και την καταθέτω στην Βουλή, η ρηματική διακοίνωση από την γείτονα χώρα», είπε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε, πως όπως αναφέρεται σε αυτήν, τo «nationality» δεν αφορά την εθνότητα, αλλά την ιθαγένεια.

Επίσης, όσον αφορά την γλώσσα, ρητά αναφέρεται πως αυτή ανήκει στο χώρο των Σλαβικών γλωσσών…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου