Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2019

Serial killer: Αντιμέτωπος με τη μεγαλύτερη ποινή στα κυπριακά χρονικά – Στις 24 Ιουνίου η δίκη





Στις 24 Ιουνίου ξεκινά η πολύκροτη δίκη του 35χρονου «Ορέστη»
Έχει παραδεχθεί τις δολοφονίες πέντε ενήλικων γυναικών και δύο ανήλικων κοριτσιών
Βρίσκεται αντιμέτωπος με τη μεγαλύτερη ποινή στα χρονικά για την Κύπρο

Συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης και φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο, παρουσιάστηκε σήμερα, Παρασκευή, στο δικαστήριο, ο 35χρονος serial killer της Κύπρου. Στις 24 Ιουνίου αναμένεται να ξεκινήσει η δίκη, για τις δολοφονίες των πέντε γυναικών και δύο ανήλικων κοριτσιών.

Ο «Ορέστης» είναι αντιμέτωπος με τη μεγαλύτερη ποινή που έχει επιβληθεί στα κυπριακά δικαστήρια.


Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής η μεγαλύτερη ποινή που έχει επιβληθεί ήταν πέντε φορές ισόβια και αφορούσε τους δράστες του πενταπλού φονικού που διαπράχθηκε στην Αγία Νάπα στις 23 Ιουνίου 2012.

Ο 35χρονος Νίκος Μεταξάς έχει παραδεχθεί τη δολοφονία πέντε ενηλίκων γυναικών και δύο ανηλίκων κοριτσιών, ωστόσο αρνείται την κατηγορία για βιασμό 19χρονης αλλοδαπής στην επαρχία Λευκωσίας.

Μέχρι σήμερα, ο πρώην ίλαρχος της Εθνικής Φρουράς δεν εκπροσωπείται από δικηγόρο παρά το γεγονός ότι βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινή εφτά φορές ισόβιας κάθειρξης, όσες και οι ζωές που έχει αφαιρέσει.

Το χρονικό του εντοπισμού των επτά θυμάτων του «Ορέστη»

Την Κυριακή 14 Απριλίου βρέθηκε από πολίτες, σε συνεργασία με Γερμανούς τουρίστες, το πτώμα της Marry Rose Tiburcio, σε φρεάτιο στην περιοχή του μεταλλείου της Κοκκινόγειας, στο Μιτσερό. Η σορός ήταν γυμνή και δεμένη χειροπόδαρα.

Ακόμη μία σορός βρεθηκε στο συγκεκριμένο φρεάτιο. Στις 20 Απριλίου εντοπίζεται το πτώμα γυναίκας. Πρόκειται για την Arian Palanas από τις Φιλιππίνες. Ο 35χρονος χρησιμοποίησε την ίδια μέθοδο: δεμένη και γυμνή ήταν και η σορός της Arian.

Σε πηγάδι στο πεδίο βολής της Ξυντούς στις 25 Απριλίου, βρίσκεται θαμμένο άλλο ένα θύμα του «Ορέστη». Εκεί εντοπίζεται μια γυναικεία σορός, η οποία να ανήκει στην Κάτχα Ανού από το Νεπάλ.

Στις 28 Απριλίου, στην Κόκκινη Λίμνη εντοπίζεται και ανασύρεται βαλίτσα με ανθρώπινη σορό. Πρόκειται για την τη Livia Florentina Bunea, 36 ετών, από τη Ρουμανία.

Στις 5 Μαΐου καταγράφεται η πιο συγκλονιστική και φρικιαστική στιγμή στην εγκληματική δράση του «Ορέστη». Από την Κόκκινη Λίμνη ανασύρεται ακόμη μια βαλίτσα με σορό, η οποία ανήκει Elena Natalia Bunea, 8 ετών, από τη Ρουμανία.

Στις 4 Ιουνίου ανασύρεται από την Κόκκινη Λίμνη, μία βαλίτσα με σορό η οποία ανήκει στη Maricar Valdez Arquiolla.

Στις 12 Ιουνίου 2019, ο κύκλος των ερευνών έκλεισε με τον εντοπισμό της 6χρονης Sierra Graze, στην λίμνη Μεμί.

(πληροφορίες από kathimerini.com.cy)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου