Δευτέρα, Ιανουαρίου 27, 2020

Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος: «Πολύ μεγάλες οι ελλείψεις φαρμάκων»




Διαψεύδει τον ΕΟΦ και το Υπουργείο Υγείας, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι οι ελλείψεις είναι κατά πολύ μεγαλύτερες από ... 27 και ότι ο Υπουργός Υγείας "δεν είναι καλά πληροφορημένος".



Με ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων και δηλώσεις επί δηλώσεων, Φαρμακοποιοί, Υπουργείο Υγείας και ΕΟΦ προσπαθούν να συμφωνήσουν στο πόσες είναι τελικά οι ελλείψεις φαρμάκων, ώστε να προχωρήσουν στη συνέχεια και σε μια από κοινού συμφωνία, για το πώς θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.



Οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής και Θεσσαλονίκης, καταγγέλλουν ότι λείπουν περισσότερα από 400 φάρμακα από την ελληνική αγορά, ενώ και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ζήτησε από τα μέλη του να καταγράψουν τις ελλείψεις. Ωστόσο, ο ΕΟΦ επεσήμανε ότι οι ελλείψεις δεν ξεπερνούν τις 27 και απέδωσε το πρόβλημα στις γενικότερες ελλείψεις φαρμάκων που επικρατούν παγκοσμίως.


Την ίδια στιγμή και ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξή του δήλωσε την Κυριακή ότι δεν είναι 400 τα φάρμακα που λείπουν από τα ράφια των φαρμακείων, αλλά μόλις 27, σύμφωνα με τις επίσημες καταγραφές του ΕΟΦ.

“Είναι προφανές ότι ο Υπουργός Υγείας δεν είναι σωστά πληροφορημένος για τον αριθμό των φαρμάκων που λείπουν από την ελληνική αγορά”, αναφέρει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος

Δείτε τη συνέχεια στο iatropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου