Παρασκευή, Αυγούστου 07, 2020

Προβοκατσια με ανάρτηση fake news σε αντιπολιτευόμενες ομάδες του Facebook.


 



Συμφωνα με καταγγελίες από αναγνώστες μας τις τελευταίες μέρες παρατηρείται μια έντονη δραστηριότητα ανάρτησης ειδήσεων σε ομάδες του Facebook από sites και blogs που έχουν χαρακτηριστεί από τους ελεγκτές των fake news σαν αναρτήσεις που παραπλανούν.


Αυτό έχει σαν συνέπεια το Facebook να μειώνει την απόδοση και των υπολοίπων αναρτήσεων των ομάδων αυτών.

Με δυο λόγια κάποιοι αναρτούν τις συγκεκριμένες ειδήσεις με στόχο να δημιουργήσουν πρόβλημα στις συγκεκριμένες ομάδες. Και μαλιστα με πύρινους λόγους παρακινούν και άλλους χρήστες να πάνε κόντρα στο ρεύμα και να αντιδράσουν προωθώντας και στις δικές τους σελίδες και στα δικα τους προφίλ τις fake ειδήσεις με αποτέλεσμα να τρώνε ποινή και οι υπόλοιποι από το Facebook επειδή προωθούν ψεύτικες ειδήσεις.

Προσοχή λοιπόν. Όταν μα είδηση έχει χαρακτηριστεί σαν fake με το να συνεχίζει να την προωθεί κάποιος μόνο κακο κάνει πρώτα από όλα στο δικό του προφίλ και έπειτα και στων υπολοίπων που παρασύρονται και θέλουν να τον στηρίξουν αναπαράγοντας και εκείνοι την είδηση.

Και μεγαλύτερη προσοχή σε εκείνους που το κάνουν εσκεμμένα για να δημιουργήσουν μεγαλύτερο πρόβλημα και στους υπόλοιπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου