Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 08, 2011

Mαρκόπουλος: Πολιτική επιχειρηματικής συρρίκνωσης...

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Μαρκόπουλος και ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Κωστής Χατζηδάκης έκαναν την...
ακόλουθη δήλωση, σχετικά με την παράταση της κρατικής εγγυοδοσίας του ΤΕΜΠΜΕ:
«Το Υπουργείο Ανάπτυξης δεν έχει εκδηλώσει μέχρι σήμερα τις προθέσεις του σχετικά με το αν προτίθεται να παρατείνει κατά τρία εξάμηνα τις εγγυήσεις που έλαβαν οι επιχειρήσεις από το ΤΕΜΠΜΕ, το 2009. Και τούτο, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις των παραγωγικών φορέων για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Γνωρίζουμε τις πιθανές τεχνικές δυσκολίες. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι η Κυβέρνηση θα πρέπει να εξετάσει με σοβαρότητα τα σχετικά αιτήματα και να καταλήξει στις καλύτερες δυνατές ρυθμίσεις. Είναι ζωτικής σημασίας για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.
Η πολιτική της επιχειρηματικής συρρίκνωσης και της αύξησης της φορολογίας, που φορτώνει με επιπλέον ασφαλιστικά και διοικητικά βάρη τις μικρές επιχειρήσεις, δημιουργεί ένα περιβάλλον αυτοτροφοδοτούμενης πορείας προς βαθύτερη ύφεση και οικονομική απαξίωση.
Γι' αυτό το λόγο καταθέσαμε ερώτηση στη Βουλή, ζητώντας τις απαραίτητες διευκρινίσεις για το ζήτημα της παράτασης της εγγυοδοσίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου