Τετάρτη, Οκτωβρίου 05, 2011

Προειδοποιήσεις Κάμερον για ύφεση και κάλεσμα για αισιοδοξία

«Ισχυρή ηγεσία» εν μέσω της οικονομικής κρίσης υποσχέθηκε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον από το βήμα του συνεδρίου του Συντηρητικού κόμματος στο...
Μάντσεστερ.

Ο κ. Κάμερον τόνισε ότι η χώρα δεν βρίσκεται στην οδό της βέβαιης παρακμής και ότι με συλλογική προσπάθεια η Βρετανία μπορεί να αλλάξει ρότα. Ζήτησε από τους πολίτες να επιδείξουν την αισιοδοξία που απαιτείται για την επιστροφή στην ευημερία, λέγοντας ότι πρέπει ενεργοποιηθούν και να μην παραλύσουν από την κατήφεια και το φόβο.

Αναφερόμενος στην ευρωζώνη ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει την αέναη συμβολή της Βρετανίας σε ευρωπαϊκά πακέτα διάσωσης χωρών μελών του ενιαίου νομίσματος, επαναλαμβάνοντας για μία ακόμα φορά ότι υπό την ηγεσία του η χώρα δεν πρόκειται να ενταχθεί στην ευρωζώνη. Κάλεσε επίσης την ΕΕ να ξυπνήσει, προειδοποιώντας ότι ο κίνδυνος παγκόσμιας ύφεσης είναι τόσο μεγάλος όσο και το 2008.

Επιτέθηκε στους Εργατικούς για τη συσσώρευση του μεγάλου δημοσίου χρέους και τόνισε ότι θα συνεχίσει την πολιτική λιτότητας διότι η σωστή αντιμετώπιση μιας κρίσης χρέους είναι ο περιορισμός του χρέους αυτού.

skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου