Παρασκευή, Οκτωβρίου 28, 2011

Genty Akylone

Ως φόρο τιμής στην ομορφιά και την δύναμη προσφέρει η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Gently το supercar Akylone. Ένα όχημα που αντιπροσωπεύει την απόλυτη έκφραση της ευχαρίστησης και του πάθους. Το χαριτωμένο σχήμα του και το εξαιρετικό φινίρισμα συμβολίζει τις αξίες της γαλλικής ...
αυτοκινητοβιομηχανίας. Το Akylone, το οποίο θα κατασκευασθεί σε αυστηρά περιορισμένο αριθμό αντιτύπων (μόλις 15 κομμάτια) ενσαρκώνει τη λεπτή αλχημεία μεταξύ της δυναμικής απόδοσης και της συγκίνησης που προσφέρει ένα έργο τέχνης.

Η ιδέα για την κατασκευή του Akylone γεννήθηκε πριν από περίπου 4 χρόνια, όταν η μικρή γαλλική εταιρία αποκάλυψε την πρόθεσή της να δημιουργήσει ένα όχημα υψηλών επιδόσεων και για να επιστρέψει σε αυτό που ονομάζουμε οδηγική απόλαυση, βασιζόμενη σε δύο παραμέτρους: Την υψηλή ισχύ και το ελάχιστο δυνατό βάρος του αυτοκινήτου.

Στη πρώτη φάση του εγχειρήματος οι σχεδιαστές, μηχανικοί και τεχνικοί κατέληξαν στην ιδέα της κατασκευής ενός οχήματος με ισχυρή προσωπικότητα και ιδιαίτερη ταυτότητα. Ενός οχήματος που μπορεί να συναρπάζει και τους πιο παθιασμένους και απαιτητικούς πελάτες.

Το Akylone εξοπλίζεται με έναν V8 Twin Turbo κινητήρα ο οποίος είναι τοποθετημένος στο κέντρο. Η ιπποδύναμη του κινητήρα φθάνει τα 1000 άλογα με την μέγιστη ροπή να βρίσκεται στα 1.200 Νm. Ο κινητήρας συνδυάζεται με ένα σειριακό κιβώτιο 7 σχέσεων με paddles αλλαγής σχέσεων στο τιμόνι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η γαλλική φίρμα, το δημιούργημά της επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ. / ώρα σε μόλις 2,7 δευτερόλεπτα, τα 200 χλμ. / ώρα έρχονται μετά από 7,2 δευτερόλεπτα ενώ ο δείκτης του ταχυμέτρου φθάνει στα 300 χλμ./ ώρα σε 14 δευτερόλεπτα. Όσον αφορά την τελική ταχύτητα, ξεπερνάει τα 355 χλμ. / ώρα.

Το αυτοκίνητο έχει «χτισθεί» επάνω σε έναν μονομπλόκ σασί από κάρμπον και αλουμινένια μέρη. Το μήκος του Akylone φθάνει τα 4.467 χιλιοστά, το σύστημα φρένων αποτελείται από 6πίστονες δαγκάνες εμπρός και carbon δίσκους 396 χιλιοστών και 4πίστονες δαγκάνες και επίσης carbon δίσκους 380 χιλιοστών πίσω.

GENTY AUTOMOBILE

Η Genty Automobile είναι μια ανεξάρτητη εταιρεία με έδρα κοντά στο Vichy (Γαλλία), εξειδικευμένη στην σύλληψη, το σχεδιασμό και την κατασκευή οχημάτων υψηλών επιδόσεων. Με μια μικρή και ευέλικτη μονάδα παραγωγής και υψηλή εξειδίκευση η εταιρία είναι σε θέση να σχεδιάσει και να κατασκευάσει την πλειοψηφία των κομματιών του supercar.

auto24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου