Παρασκευή, Οκτωβρίου 28, 2011

Audi RS1

Το πρωτότυπο Αudi RS1 έκανε τους πρώτους γύρους στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ στο πλαίσιο της εξέλιξής τους και οι πληροφορίες σχετικά με την σπορ έκδοση του σούπερ μίνι της γερμανικής φίρμας δίνουν και παίρνουν. Το Audi RS1, όπως φαίνεται από τις πρώτες φωτογραφίες, είναι εξοπλισμένο με ένα νέο αεροδυναμικό πακέτο....
Περιλαμβάνει ένα νέο σπόιλερ εμπρός με μεγάλους αεραγωγούς σε κάθε πλευρά που είναι ίδιας σχεδίασης με του RS3 στιλ. Στο πλάι υπάρχουν νέες ποδιές ενώ στο πίσω μέρος εντυπωσιάζουν ο διαχύτης και η τεράστια αεροτομή.

Ακόμη στο πίσω μέρος, το RS1 είναι εξοπλισμένο με διπλές εξατμίσεις, αριστερά και δεξιά, ενώ για την συγκεκριμένη έκδοση αναμένεται να υπάρχουν ειδικές ζάντες.

Το μεγάλο ερώτημα πάντως εξακολουθεί να αφορά στην επιλογή που θα κάνει η Audi σχετικά με τον κινητήρα που θα κινεί την πιο γρήγορη έκδοση του Α1. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα μοτέρ μεγαλύτερης χωρητικότητας και απόδοσης από το 1.4 λ. με τους 180 ίππους. Πιο πιθανή λύση θεωρείται ένα μοτέρ turbo 2.0 λ. με 250 - 280 ίππους, ενώ μάλλον πρέπει να αποκλειστεί ο 2.5 λ. πεντακύλινδρος κινητήρας που συναντάμε τόσο στο TTRS όσο και στο RS3.

Ένα δεύτερο ερωτηματικό αφορά στο αν το RS1 θα είναι τετρακίνητο (Quattro) ή η κίνηση θα μεταφέρεται μόνο στους εμπρός τροχούς . Κι εδώ οι πληροφορίες συγκλίνουν στην άποψη πως θα εφοδιάζεται με το ένα σύστημα τετρακίνησης παρόμοιο με αυτά που υπάρχουν στα A3 και TT.

Πάντως, για όσους βιάζονται να χαρούν, θα πρέπει να πούμε πως η εταιρία από το Ίνγκολσταντ δεν πρόκειται να δείξει το RS1 νωρίτερα από το επόμενο φθινόπωρο.

Το Audi RS1 αναμένεται να επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ/ώρα σε περίπου 5 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα.

Τέλος, να σημειώσουμε πως το Audi RS1 θα έχει το ίδιο κιτ αμαξώματος, όπως το concept Α1 clubsport που έκανε πρεμιέρα στο Σαλόνι Worthersee φέτος.

auto24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου