Τρίτη, Νοεμβρίου 08, 2011

2,9 εκ. ευρώ υπέρ απολυμένων της ALDI

2,9 εκατ. ευρώ, από ένα συνολικό ποσό ύψους 42,3 εκατομμυρίων ευρώ, ενέκρινε η επιτροπή προϋπολογισμών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο πλαίσιο στήριξης από το...
Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (ΕΤΠ) για 642 εργαζομένους, οι οποίοι βρέθηκαν χωρίς εργασία μετά το κλείσιμο της αλυσίδας σουπερμάρκετ ALDI, στην Ελλάδα. Το συνολικό ποσό προορίζεται επίσης και για χώρες, όπως η Ιρλανδία και η Αυστρία.

Η απόφαση ελήφθη μετά από αίτηση, που υπέβαλε η Ελλάδα για την παροχή στήριξης από το ΕΤΠ στους απολυμένους της ALDI, τα περισσότερα καταστήματα της οποίας βρίσκονταν στην Κεντρική Μακεδονία και την Αττική, αλλά αφορούν και σε άλλες περιοχές, όπως η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, η Δυτική Μακεδονία, η Ήπειρος, η Δυτική και Κεντρική Ελλάδα και η Πελοπόννησος.

Από την πλευρά τους, η Ιρλανδία κατέθεσε τρεις αιτήσεις, που αφορούν σχεδόν σε 6.000 άτομα, που έχασαν τη δουλειά τους σε περίπου 3.000 επιχειρήσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται κυρίως στον κατασκευαστικό τομέα και στον τομέα των τεχνικών δοκιμών. Το πακέτο στήριξης για αυτούς ανέρχεται στα 35,7 εκατομμύρια ευρώ. Όσο για την Αυστρία, η χώρα υπέβαλε αίτηση για χρηματοδότηση 2.338 εργαζομένων, σε 706 επιχειρήσεις, στους τομείς των χερσαίων μεταφορών και των μεταφορών μέσω αγωγών και το ποσό που τους αναλογεί ανέρχεται στα 3,6 εκατ. ευρώ.

Η στήριξη από το ΕΤΠ αποσκοπεί στο να βοηθήσει εργαζομένους, οι οποίοι απολύθηκαν λόγω διαρθρωτικών αλλαγών, εξαιτίας της παγκοσμιοποίησης ή της οικονομικής κρίσης. Το ΕΤΠ διαθέτει μέχρι 500 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου