Παρασκευή, Νοεμβρίου 04, 2011

Βενιζέλος καλεί Σόιμπλε, Ρεν, Γιούνκερ

Τηλεφωνικές συνομιλίες με τους Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Ολι Ρεν και Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Ευάγ. Βενιζέλος....


Σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στο web site του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ενημέρωσε τους Ευρωπαίους αξιωματούχους "για την απόφαση να μην πραγματοποιηθεί δημοψήφισμα καθώς και για το νέο πολιτικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί, όπως αυτό καταγράφεται στο σχέδιο των 10 σημείων".

Ο υπουργός Οικονομικών διεμήνυσε επίσης πως "στόχος είναι να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση, όχι για να συνεχίσει με μόνη τη στήριξη των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, αλλά για να επιδιωχθεί και να επιτευχθεί η ευρύτερη δυνατή συναίνεση και συνεργασία προς όφελος της χώρας, με το σχηματισμό αντίστοιχης κυβέρνησης".

Κατά τον Ευάγ. Βενιζέλο η Ελλάδα "πρέπει να μπορεί να εκπροσωπηθεί έγκυρα στο Εurogroup και να παρουσιάσει τις πολιτικές εγγυήσεις που είναι αναγκαίες για την εμπρόθεσμη εκταμίευση της 6ης δόσης". Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αναμένεται να συνεδριάσουν την ερχόμενη Δευτέρα.

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου