Τρίτη, Νοεμβρίου 08, 2011

Ονοματολογία και στην... Ιταλία

Την ώρα, που η ελληνική κοινή γνώμη κατακλύζεται από διαρροές και ονοματολογία για τον πιθανό νέο πρωθυπουργό της χώρας, και στη γειτονική Ιταλία σενάρια δίνουν και...
παίρνουν σχετικά με το ποιος μπορεί να διαδεχθεί το Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σε περίπτωση παραίτησής του.

Σύμφωνα με το Reuters, εάν τελικά ο Μπερλουσκόνι αποφασίσει να παραιτηθεί ύστερα από τις πιέσεις των κυβερνητικών του εταίρων, ο Πρόεδρος της χώρας, Τζιόρτζιο Ναπολιτάνο, θα πρέπει να αποφασίσει για το εάν θα πρέπει να ζητήσει νέες εκλογές ή να ζητήσει από κάποιον άλλο πολιτικό αρχηγό το σχηματισμό νέας κυβέρνησης.

Το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων μπαίνει στον πειρασμό της ονοματολογίας και αναφέρει πως σε αυτή τη δεύτερη περίπτωση, εκείνοι που θα μπορούσαν να διαδεχθούν τον “Καβαλιέρε” είναι οι εξής:

Τζιάνι Λέτα. Πρόκειται για τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό, άνθρωπο της εμπιστοσύνης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, που συχνά ο ίδιος ο Ιταλός πρωθυπουργός έχει χαρακτηρίσει ως πιθανό διάδοχο του Τζιόρτζιο Ναπολιτάνο.

Αντζελίνο Αλφάνο. Πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, ο 41χρονος γενικός γραμματέας του κόμματος PDL, “φιγουράρει” συχνά ως ο πιθανός διάδοχος του Καβαλιέρε, κάτι που και ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει.

Μάριο Μόντι. Ο πρώην Επίτροπος Ανταγωνισμού εκτιμάται τόσο από τις Βρυξέλλες όσο και από τη Ρώμη ως ένας τεχνοκράτης, κατάλληλος να οδηγήσει τη χώρα στη σωστή κατεύθυνση, σε σχέση με τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

Ανάμεσα σε άλλους, το Reuters αναφέρει και τον ίδιο τον Πρόεδρο της Ιταλίας, Τζιόρτζιο Ναπολιτάνο, τον Ουμπέρτο Μπόσι, έως πρότινος στενός σύμμαχος του Μπερλουσκόνι, και κυβερνητικός εταίρος, καθώς είναι ο αρχηγός της Λίγκας του Βορρά, που όμως σήμερα κάλεσε τον Καβαλιέρε να παραιτηθεί, αλλά και τον Αλεσάντρο Προφούμο, πρώην επικεφαλής της μεγαλύτερης τράπεζας της Ιταλίας, Unicredit.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου