Δευτέρα, Νοεμβρίου 14, 2011

ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ «ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ» ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ… Η ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

  • ΕΡΙΞΕ ΤΟ ΚΑΡΦΑΚΙ ΤΟΥ, ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ.ΔΕΝ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΕ ΟΜΩΣ ΠΟΙΟ ΕΝΝΟΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ «ΜΙΚΡΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ».

  • ΕΚΑΝΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ…








Αφού επί της διαδικασίας σπαταλήθηκε περισσότερη από μια ώρα, για το πόσο θα μιλήσουν οι βουλευτές και το εάν θα μιλήσουν οι ανεξάρτητοι η όχι, αφού έγινε ένας χαμός, μίλησε τελικά ο νέος πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος .

Xλιαρά τα χειροκροτήματα στον Παπαδήμο ,στο ξεκίνημα της ομιλίας του και ειδικά από ορισμένους…ανεξαρτήτους.

«Η απόφαση των αρχηγών ,που...
υποστηρίζουν την παρούσα κυβέρνηση, όπως αυτή αποτυπώθηκε αποτελεί σημαντικό βήμα συναίνεσης και συνενόησης για την σωτηρία της χώρας» τόνισε ο κος Παπαδήμος.

«Συγκεκριμένη εντολή και σαφής ο σκοπός της κυβέρνησης» τόνισε ο κος Παπαδήμος. Επίσης μίλησε για ενδυνάμωση της εθνικής και κοινωνικής συνοχής και αποκατάσταση της εθνικής μας αξιοπρέπειας.

Μίλησε όμως και για κυβέρνηση συνεργασίας κάτι που δεν φαίνεται να πολυάρεσε στους νεοδημοκράτες .Μίλησε για ενότητα και συνεργασία και μάλιστα τα ελληνικά του είναι καλά αν και οι καθαρευουσιάνικοι όροι, πήγαν και ήλθαν ,θυμίζοντας μαζί με το στομφώδες καθηγητικόν ύφος… άλλες εποχές…Μάλλον ειχε μπερδέψει το ακροατήριο…

Το άλλο μείζον θέμα που προβλημάτισε είναι ότι ο κος Παπαδήμος αφού τόνισε ότι δεν μπορεί να ολοκληρώσει το εργο του σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα από την άλλη πλευρά εκανε μία ανάλυση του τι πρόκειται να κάνει όσον αφορά τις αποφάσεις που θα λάβει η κυβέρνηση λες και επρόκειτο να κυβερνήσει αλλα δύο χρόνια…

Οι θυσίες του ελληνικού λαο, δεν πρέπει να πάνε χαμένες τόνισε ο Παπαδήμος. Αναφέρθηκε σε οικονομικά αποτέλεσμα και την κακή οικονομική κατάσταση της χώρας .Για τα τεράστια ελλείμματα, για την αύξηση των φόρων που εχει επιτείνει την οικονομική ύφεση.

Δοκιμάζεται η κοινωνική συνοχή, τόνισε ο Παπαδήμος , γιατί παρά τις θυσίες του ο λαός η προοπτική των λύσεων διαγράφεται δυσοίωνη.

Απαιτείται κι άλλη στήριξη από την ευρώπη και η εφαρμογή νέου προγράμματος στο εσωτερικό, τόνισε ο κος Παπαδήμος ξεκαθαρίζοντας ότι οι δυο εναλλακτικές κατευθύνσεις μέσα η έξω από την ευρωζώνη ,έχουν προσδιορισθεί με σαφήνεια ,από τους ευρωπαίους εταίρους μας.

Το κύριο εργο αυτής της κυβέρνησης ,είναι η υλοποίηση των αποφάσεων της συνόδου κορυφής της ευρωζώνης και η εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής ,που συνδέεται με τις αποφάσεις αυτές.

Η κυβέρνηση θα προχωρήσει και στις διαρθρωτικές αλλαγές στην εργασιακή εφεδρεία (αυτό δηλαδή που δεν θέλει ο Σαμαράς) το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων κλπ κλπ είπε και διάφορα αλλα που έχει προγραμματίσει και τα οποία είναι σίγουρο ότι..είτε θα γίνουν στρεβλά είτε δεν θα γίνουν καθόλου.

Μίλησε για κατάργηση περιττών φορέων και για αποτελεσματικότερη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης .Μίλησε για παρεμβάσεις σε όλο το φάσμα της ποινικής Δικαιοσύνης προκαλώντας ερωτηματικά ,καθώς το θέμα είναι πολύ λεπτό και άπτεται κυβερνήσεων που εχουν εκλεγεί κι όχι κυβερνήσεων που εχουν καθορισμένο χρόνο θητείας και συγκεριμένο ρόλο.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου