Πέμπτη, Νοεμβρίου 10, 2011

Die Zeit: Αναξιοπρεπές θέαμα

Στην ηλεκτρονική έκδοση της γερμανικής και παραδοσιακά φιλελεύθερης εφημερίδας “Die Ζeit”, το πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας χαρακτηρίζεται ως “αναξιοπρεπές θέαμα”, ενώ δεν λείπουν και τα πολύ επικριτικά σχόλια κατά του Αντώνη Σαμαρά....


“Η Ελλάδα ψάχνει χωρίς επιτυχία τη νέα κυβέρνησή της”, λέει η εφημερίδα, “Τα μεγάλα κόμματα ντροπιάζονται. Πάνω από όλα η αντιπολίτευση παρουσιάζει μία αισχρή εικόνα”, σχολιάζει ο αρθρογράφος.

“Δεδομένης της σοβαρότητας της κρίσης θα πρέπει να αναρωτηθούμε τελικά αν πρέπει να καταδικάσουμε την πολιτική ελίτ της Ελλάδας. Αυτό ισχύει ειδικά για τον ηγέτη της Αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά. Το κόμμα του, όπως ακριβώς και το σοσιαλιστικό κόμμα, ήταν στην κυβέρνηση τα τελευταία τριάντα χρόνια που κυριαρχεί το άκρατο χρέος και οι πελατειακές σχέσεις”.

“Τώρα ο Σαμαράς δεν θέλει να λερώσει τα χέρια του. Φυσικά θέλει την εξουσία, αλλά πρώτα πρέπει να απομακρυνθεί από τα συντρίμμια”, σχολιάζει. “Τα παιχνίδια της Νέας Δημοκρατίας γίνονται γελοία”. “Η αντιπολίτευση επίσης ευθύνεται για την κρίση, αλλά ελπίζει στην βραχυπρόθεσμη μνήμη των ψηφοφόρων, οι οποίοι πρέπει να ξεχάσουν ότι ο κρατικός μηχανισμός φούσκωσε όσο ποτέ άλλοτε την περίοδο 2004-2009, την ώρα που εργαζόταν σκληρά η κομματική πελατεία”.

Η εφημερίδα σε άλλο άρθρο της αναφέρει ότι “η Αντιπολίτευση πρέπει να κάνει χώρο για να έρθει ο Παπαδήμος” και αναφέρει ότι “εκείνος τώρα θα πρέπει να βγάλει τη χώρα από την κρίση θέτοντας τους όρους του”.
24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου