Παρασκευή, Νοεμβρίου 25, 2011

ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤHN "ΔΥΝΑΜΗ ΚΡΟΥΣΗΣ" ΤΟΥ ΡΑΙΧΕΝΜΠΑΧ

*ΔΕΝ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ
*ΤΟ ΕΝΑ ΤΡΙΤΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ

Γράφει Ο ΗΟFFA

Εξακολουθεί ο δημόσιος τομέας, οι εισπρακτικοί μηχανισμοί να υπολειτουργούν.
Ταυτόχρονα κυριαρχεί το φαινόμενο της αδυναμίας πληρωμής του ενός τρίτου των Ελλήνων ενώ καμία από τις υποχρεώσεις που είχαν ή δεν είχαν κοινοποιηθεί με μηχανογραφικό σύστημα δεν ολοκλήρωσε τον ...κύκλο της με την έννοια ότι όλες οι πληρωμές ...έλαβαν παράταση. Παράταση το θέμα της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος κατά ογδόντα ημέρες ενώ δεν έχει διευκρινισθεί ακόμη εάν θα ξεπερασθούν οι νομικές δυσκολίες καθώς η αρμόδια επιτροπή του ευρωκοινοβουλίου αποφάσισε πως είναι παράνομο να κόβεται το ρεύμα στην περίπτωση που έχει πληρωθεί η κατανάλωση και δεν έχει πληρωθεί το χαράτσι. Παράταση επίσης και στο θέμα των ακαλύπτων των αυθαίρετων κατοικιών, ενώ ακόμη να ολοκληρωθεί και να διευκρινισθεί ο κύκλος των όσων δεν έχουν υποχρέωση να καταβάλλουν το χαράτσι των ακινήτων.

Η κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης θυμίζει Βαβέλ. Άλλα υποστηρίζει ο ένας υπουργός άλλα εννοεί, συνήθως τα αντίθετα, ο υφυπουργός. Η γενικότερη τάση είναι προς την κατεύθυνση να μην θέλουν οι υπουργοί να αναλάβουν ευθύνες που θα έχουν γι αυτούς προσωπικό κόστος. Με τον τρόπο αυτό δεν προχωρά το κυβερνητικό έργο καθώς οι υπουργοί ...όλων των κομμάτων σκέπτονται την κομματική τους πελατεία εν όψει εκλογών και όχι το πως να προωθήσουν το έργο τους.Aλλωστε ειναι ξεκάθαρο οτι ουδεποτε υπηρεσιακή κυβέρνηση εχει αποδώσει κυβερνητικο εργο..

Είναι χαρακτηριστική και η απροθυμία των επικεφαλείς υπουργείων της κυβέρνησης υπουργών και υφυπουργών να προσέλθουν στις ενημερώσεις των τεχνοκρατών του Ράιχενμπαχ σχετικά με τις αποκρατικοποιήσεις Προχθές και πάλι υπήρξε συνάντηση στην οποία προσήλθαν...βαριεστημένοι και χωρίς καμία όρεξη συνεργασίας οι απεσταλμένοι των υπουργών και υφυπουργών της κυβέρνηση γενικοί γραμματείς. Όπως προσήλθαν έτσι έφυγαν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου