Δευτέρα, Νοεμβρίου 14, 2011

Το κίνημα “Δεν Πληρώνω” ανησυχεί την γερμανική κατασκευαστική Hochtief

Η γερμανική κατασκευαστική εταιρία Hochtief ανακοίνωσε ότι ίσως θα πρέπει να μειώσει την αξία της συμμετοχής της σε κάποια οδικά έργα στην Ελλάδα, λόγω της...
απώλειας κερδών από τα διόδια, λόγω του κινήματος “Δεν Πληρώνω”.

Η ανακοίνωση συνοδεύτηκε από μια "αρνητική" εικόνα στις οικονομικές προβλέψεις της εταιρίας για το ερχόμενο έτος, και την προειδοποίηση ότι ο όμιλος ίσως δηλώσει απώλειες κερδών για το 2011.

“Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα και το επίμονο μαζικό κίνημα άρνησης πληρωμής στα διόδια έχει οδηγήσει σε μείζονες απώλειες εσόδων, για τα οδικά έργα Μαλιακός-Κλειδί και Ελευσίνα-Πάτρα-Τσακώνα”, αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρίας.

Η Hochtief αναφέρει ότι η κοινοπραξία που διαχειρίζεται τα διόδια στους ελληνικούς αυτοκινητόδρομους βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την αναζήτηση λύσης.

Σημειώνεται, ότι τα καθαρά κέρδη της Hochtief για το τρίτο τετράμηνο του έτους είχαν διπλασιαστεί στα 333 εκατ. ευρώ, παρόλα αυτά το ποσό προκαλεί "ανησυχία" στην εταιρία, καθώς είναι μικρότερο του αναμενόμενου, κάτι που αποδίδεται και στην καθυστέρηση των συγκεκριμένων οδικών έργων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου