Παρασκευή, Νοεμβρίου 04, 2011

RBS και Commerzbank: Ανακοίνωσαν βαθύτερο “κούρεμα” των ελληνικών ομολόγων

Περαιτέρω μείωση 37% της ονομαστικής αξίας των ελληνικών ομολόγων που διακρατεί ανακοίνωσε η Royal Bank of Scotland (RBS), η μεγαλύτερη υπό δημόσιο έλεγχο βρετανική τράπεζα. Σύμφωνα με στοιχεία που ...
δημοσιοποίησε η ίδια η τράπεζα, μετά το "κούρεμα" κατά 50% που είχε κάνει το πρώτο εξάμηνο του έτους, προχώρησε σε “μεγαλύτερο ψαλίδι”. Από το νέο "κούρεμα" η τράπεζα κατέγραψε ζημιά 142 εκατ. λιρών. Τα λειτουργικά κέρδη της - εξαιρουμένων των λογιστικών κερδών από τις λεγόμενες προσαρμογές της αποτίμησης του χρέους - μειώθηκαν κατά 63% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2010 στα 267 εκατ. λίρες.

Και Commerzbank, όμως, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, ανακοίνωσε ζημιές ύψους 798 εκατ. ευρώ από τα ελληνικά ομόλογα, καθώς προχώρησε σε νέο “κούρεμά” τους, το οποίο φθάνει συνολικά το 52% κατά το 2011. Όπως αναφέρει η τράπεζα στην ανακοίνωσή της, έλαβε υπόψη “τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα για τη χρηματοπιστωτική φερεγγυότητα της Ελλάδας και την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 26 Οκτωβρίου”.

Η Commerzbank είχε καταγράψει και στο δεύτερο τρίμηνο του 2011 ζημιές 760 εκατ. ευρώ από τις θέσεις ύψους 3 δις. ευρώ που είχε σε ελληνικά ομόλογα στο τέλος του 2010. Η τράπεζα παρουσίασε καθαρή ζημιά ύψους 687 εκατ. ευρώ για το τρίτο τρίμηνο.
24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου