Πέμπτη, Νοεμβρίου 03, 2011

Reuters: Ο Έλληνας πρωθυπουργός ξεκινά συνομιλίες με την αντιπολίτευση

Την πρόθεση του πρωθυπουργού να ξεκινήσει συνομιλίες με την αξιωματική αντιπολίτευση, προκειμένου να δοθεί λύση στην πολιτική κρίση στην Ελλάδα μεταδίδει το...
Reuters, ενώ σημειώνει ότι ο κ. Παπανδρέου κάνει πίσω για το δημοψήφισμα, σχετικά με τη νέα δανειακή σύμβαση. Μάλιστα, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο Παπανδρέου “μαλακώνει τη στάση του” σχετικά, με τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Σε ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι θα αναθέσει σε δύο ανώτατα στελέχη του κόμματος τις συνομιλίες με την αντιπολίτευση και εξήρε τη στήριξη της, για τη νέα δανειακή σύμβαση. Εάν η αξιωματική αντιπολίτευση συμφωνήσει να υποστηρίξει τη νέα δανειακή σύμβαση, δεν χρειάζεται να γίνει δημοψήφισμα” δήλωσε, σύμφωνα με το Reuters.

“Θα ήμουν ευτυχής εάν δεν πηγαίναμε σε δημοψήφισμα, το οποίο δεν ήταν πραγματικά ο σκοπός, αυτός καθεαυτός. Χαίρομαι που όλη αυτή συζήτηση, τουλάχιστον έφερε τη λογική στη σκέψη μερικών ανθρώπων” είπε ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με κείμενο ομιλίας, που δημοσιεύθηκε στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης.

“Θα συζητήσω με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον κ. Σαμαρά και θα εξετάσουμε τα επόμενα βήματα, στη βάση μιας ευρύτερης συναίνεσης”.

Ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε ότι δεν αμφισβητήσαμε τη θέση της Ελλάδας στην ευρωζώνη, ενώ τόνισε πως οι εάν γίνονταν άμεσα εκλογές, θα ενείχαν τον κίνδυνο χρεοκοπίας για τη χώρα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου