Παρασκευή, Νοεμβρίου 04, 2011

Η ΤYΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΑΚΤΙΚΙΣΤΩΝ, ΥΠΟΚΡΙΤΩΝ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ. ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟΝΙΑ

Γράφει Ο ΗΟFFA

Οι μεταμορφώσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ θα μπορούσαν να θέτουν τις βάσεις  νέων ρόλων  για την πολιτική επιθεώρηση του αιώνα. Ακροβατώντας ανάμεσα σε πραγματικότητα και  επιθυμία, οι περισσότεροι υπουργοί και βουλευτές της κυβερνώσας (;) παράταξης,....
εκτίθενται συνεχώς, αυτοεξευτελιζόμενοι ,χωρίς να λαμβάνουν αποφάσεις τονίζοντας  υποκριτικά ανοησίες συνεχείς και χωρίς  ειρμό.
Όμορφες η λιγότερο όμορφες βουλευτίνες φοράνε επ ολίγων ...παντελόνια κι ανάλογα με τους συμβουλάτορές τους αποφασίζουν κατά την διάρκεια της ημέρας πότε έτσι και πότε αλλιώς.
Έμπειροι κοινοβουλευτικοί του ΠΑΣΟΚ δήθεν για να διατηρήσουν την ενότητα της παράταξης τους-ποια ενότητα;-την μια στηρίξουν τον Παπανδρέου την επόμενη τον ρίχνουν στον γκρεμό.
Άλλοι δελφίνοι σχοινοβατούν καθώς θέλουν χαλαρά να κερδίσουν ψήφους από τους ακραιφνώς Παπανδρεικους -υπάρχουν κι αυτό όσο κι αν ακούγεται ανόητο- και έτσι δεν τεντώνουν το σχοινί διατυπώνοντας απόψεις ...ναι μεν αλλά και όταν ο πρόεδρος πει ότι θα κινήσει διαδικασίες κλπ κλπ
Σήμερα έγινε μια ολόκληρη ιστορία με τις διαρροές Παπανδρέου περί πρωτοβουλιών. Λες και οι πρωτοβουλίες Παπανδρέου περί οικουμενικής κυβέρνησης-κανείς δεν επισημαίνει ότι εκτός από τους ντόπιους ανασφαλείς τύπους που θέλουν κυβερνήσεις εθνικής ενότητας τις ίδιες λύσεις. θέλει και ο ξένος παράγοντας και όχι βέβαια για να εξασφαλίσει τα λεφτακια του-θα επιλύσουν το πρόβλημα..
Η αλήθεια είναι ότι δίνεται μια μάχη εγχώριος από ορισμένους βαστάζους του Παπανδρέου να μείνει ο πρωθυπουργός που εξευτέλισε την χώρα όσο χρόνο γίνεται ακόμη στην εξουσία η… κοντά της και μια μάχη εγχώριος και σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την σύσταση κυβερνήσεων συνεργασίας με τις όποιες μπορεί να διαπραγματευτεί καλύτερα η Ευρώπη αφού κανείς δεν θα αναλαμβάνει την ευθύνη για την διάλυσή της. Έτσι οι Γερμανοί θα μπορούν να λαμβάνουν αποφάσεις πολύ πιο γρήγορα και πολύ πιο σίγουρα.
Κανείς δεν θέλει αυτοδύναμες κυβερνήσεις. Ίσως γι αυτό και μια κυβέρνηση αυτοδύναμη της Νέας Δημοκρατίας να αποτελεί αυτήν την στιγμή πρόκληση. Κυρίως πρόκληση δημοκρατικών διαδικασιών αφού θα είναι ο μοναδικός δρόμος για να αποδείξουμε ότι η χώρα μας είναι ...ακόμη ελεύθερη.
Όσο για την βραδινή ψηφοφορία είναι σίγουρο ότι  κος Παπανδρέου θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης. Ακόμη κι εκείνοι οι αστείοι τύποι που πουλούσαν τσαμπουκά ψάχνουν τρόπο να τον ψηφίσουν ...έπειτα αναρωτιούνται γιατί δεν μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους. Ούτε μια όμορφη παντελονάτη δεν υπάρχει πια… Έστω και ένας άνδρας με ...φούστα (Σκωτσέζος)...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου