Κυριακή, Απριλίου 01, 2012

"Βλέπουν" ελληνικό κούρεμα και ζητούν νέο διευθυντήριο

Εκφράζοντας την ανησυχία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας μετά τις επικείμενες εκλογές, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Όλι Ρεν ζήτησε ενότητα των Ελλήνων πολιτικών προκειμένου να υπάρξει επιτυχής έκβαση στο ελληνικό πρόγραμμα.


Ανάλογη πρόταση προς του Έλληνες πολιτικούς μέσα από τις σελίδες της "Καθημερινής της Κυριακής" έκανε και ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Γιαν Κις Ντε Γιάγκερ.

Στην πρώτη του συνέντευξη σε ελληνικό μέσο, με τίτλο "Από τους πολιτικούς σας εξαρτάται η σωτηρία σας", επισημαίνει ότι αν δεν προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις όπως συμφωνήθηκαν η Ολλανδία θα ακολουθήσει τις αποφάσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Ανέφερε ακόμα ότι η Ευρώπη δεν πρόκειται να δεχθεί κούρεμα των ομολόγων που έχει ο δημόσιος τομέας, δηλαδή τα κράτη και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ο αντιπρόεδρος της οποίας εμφανίστηκε ικανοποιημένος με τα 800 δισεκατομμύρια που έφτασε το ύψος του τοίχους προστασίας της Ευρώπης.

Ενώ πολλοί Ευρωπαίοι τονίζουν ότι η αύξηση των κονδυλίων στήριξης έχουν ως στόχο να καθησυχάσουν τις αγορές και να μην χρειαστεί να εκταμιευτούν, η πρώην Σύμβουλος της Βρετανικής Κυβέρνησης Βίκυ Πράις ζήτησε επιπλέον συγκέντρωση πόρων, θεωρώντας ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί επιπλέον κούρεμα.

Στο μεταξύ, στην Αθήνα ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της ΕΕ Χορστ Ράιχενμπαχ άφηνε στην εφημερίδα "Ημερησία" εμμέσως αιχμές για την ικανότητα της κυβέρνησης να συντονίσει τις μεταρρυθμίσεις ζητώντας τη δημιουργία νέου διευθυντηρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου