Πέμπτη, Μαΐου 10, 2012

Βενιζέλος: Αυτή η Βουλή μπορεί να δώσει κυβέρνηση

Κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά άσκησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στην πρώτη του ομιλία ενώπιον της νέας, συρρικνωμένης, Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Χαρακτήρισε επικίνδυνες και τυχοδιωκτικές τις αντιλήψεις περί καταγγελίας της σύμβασης και εκτίμησε ότι η παρούσα Βουλή μπορεί να δώσει βιώσιμη και υπεύθυνη κυβέρνηση.
Εμείς ζητάμε κυβέρνηση συνεργασίας με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, με μοναδικό όρο ότι θα διασφαλίζεται η παραμονή της χώρας στο ευρώ, είπε ο κ. Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος πρόκειται σε λίγη ώρα να παραλάβει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης.
Στρέφοντας τα βέλη του κατά του Αλέξη Τσίπρα, είπε ότι με απογοήτευση τον άκουσε να παραπληροφορεί την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το ΠΑΣΟΚ δεν αρνήθηκε τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής εντότητας, αλλά τον σχηματισμό κυβέρνησης μεταβατικής, ειδικού σκόπου που θα «πάγωνε» όλες τις διαδικασίες.

Εμείς ζητάμε κυβέρνηση συνεργασίας με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, με μοναδικό όρο ότι θα διασφαλίζεται η παραμονή της χώρας στο ευρώ, επανέλαβε ο κ. Βενιζέλος.

Αναφορικά με τις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ για καταγγελία του μνημονίου, ο κ. Βενιζέλος είπε χαρακτηριστικά: «Καταγγελία ποιας σύμβασης; Αυτής που μείωσε το χρέος και 50% του ΑΕΠ; Αυτής που στηρίζει τις τράπεζες για να στηρίξει καταθέσεις πολιτών; Αυτής που προστατεύει τις καταθέσεις των ελληνικών οικογενειών; Αυτής που επιτρέπει να πέσουν τουλάχιστον 50 δισ. ευρώ ρευστότητας για επενδύσεις και καταπολέμηση ανεργίας; Αυτής που μας επιτρέπει να προχωρήσουμε έργα υποδομής ύψους 55 δισ. και μπορούν αν κινήσουν τον τροχό της ανάπτυξης;».

Είπε ακόμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί την πολιτική των επιστολών και ότι ο κ. Τσίπρας «παίζει» με τις επιστολές που όλο στέλνει, έστειλε ή θα στείλει.

Τόνισε ότι το «μορατόριουμ» στην εξυπηρέτηση του χρέους που πρότεινε ο κ. Τσίπρας οδηγεί σε χρεοκοπία και επισήμανε ότι στη χθεσινή του συνάντηση με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, όταν τον ρώτησε αν εννοεί «μονομερές μορατόριουμ» (εκ μέρους της Ελλάδας), ο κ. Τσίπρας, του απάντησε ότι δεν εννοεί κάτι τέτοιο. Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε ότι «αυτό όμως, δεν το άκουσε ο ελληνικός λαός».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου