Παρασκευή, Νοεμβρίου 30, 2012

Έρχεται στη Βουλή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Προσεχώς, σήμερα ή το αργότερο αύριο, θα δοθεί προς διαβούλευση το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και αμέσως μετά θα κατατεθεί προς ψήφιση από τη Βουλή. Αυτό έκανε γνωστό ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.


Το νέο φορολογικό πλαίσιο, που θα φέρει μεγάλες ανατροπές 1ης Ιανουαρίου για το σύνολο των φορολογουμένων (μισθωτοί, ελεύθεροι επαγγελματίες, επιχειρήσεις, κ.λπ.), αποτελεί μια από τις «προαπαιτούμενες δράσεις» για την Ελλάδα.

Ειδικά για την κατάργηση του ειδικού αφορολόγητου για τα προστατευόμενα τέκνα, συνεργάτες του υπουργού Οικονομικών, οι οποίοι φέρονται ως εμπνευστές του συγκεκριμένου σχεδίου, ανέφεραν ότι στις κρίσιμες περιστάσεις που διέρχεται η χώρα και δεδομένης της έλλειψης πόρων για το κράτος, θα πρέπει να υπάρξει ειδική μέριμνα και στήριξη για τα νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα, ασχέτως του εάν έχουν ένα, δύο ή περισσότερα παιδιά.

Σύμφωνα με τους ίδιους, τα ειδικά επιδόματα που θα θεσπιστούν σε αντικατάσταση του υπό κατάργηση αφορολογήτου για τα τέκνα, θα μεταφράζεται σε ένα «σημαντικό ποσό» για να καλύψουν τις ανάγκες τους όσοι αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα και είναι στο τελευταίο σκαλοπάτι της εισοδηματικής κλίμακας.

fpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου