Δευτέρα, Φεβρουαρίου 11, 2013

«Είμαστε σε ένα ιστορικό σταυροδρόμι», το μήνυμα Ζάεφ από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο





Μηνύματα για το επερχόμενο δημοψήφισμα και την ένταξη των Σκοπίων σε ΕΕ και ΝΑΤΟ από τον σκοπιανό πρωθυπουργό
«Είναι ένα δημοψήφισμα για το μέλλον, είναι ένα δημοψήφισμα για τη δεύτερη ανεξαρτησία μας»
Η ΕΕ και το ΝΑΤΟ είναι μια καλή ευκαιρία για τη χώρα μου, είναι εγγύηση για τη χώρα, για τη δημοκρατία, την παιδεία και τις υποδομές..

Μηνύματα τόσο για το επικείμενο δημοψήφισμα επικύρωσης της Συμφωνία των Πρεσπών στη γείτονα χώρα, καθώς και για την ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ έστειλε ο σκοπιανός πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου πραγματοποίησε ομιλία.

«Είναι ένα δημοψήφισμα για το μέλλον, είναι ένα δημοψήφισμα για τη δεύτερη ανεξαρτησία μας. Όλα τα κράτη της περιοχής θα έχουν καλύτερη τύχη, η ολοκλήρωση των κρατών των Βαλκανίων στην ΕΕ θα μας δώσει τη σταθερότητα που επιθυμούμε. Δεν θα επιτύχουν τα Βαλκάνια αν δεν ενταχθούν στην ΕΕ», είπε χαρακτηριστικά ο σκοπιανός πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια μίλησε για τη σημασία της ένταξης της ΠΓΔΜ σε ΕΕ και ΝΑΤΟ: «Η ΕΕ και το ΝΑΤΟ είναι μια καλή ευκαιρία για τη χώρα μου, είναι εγγύηση για τη χώρα, για τη δημοκρατία, την παιδεία και τις υποδομές. Αυτή είναι η ευθύνη που ο λαός μου πρέπει να αναλάβει».

«Το ευρωκοινοβούλιο είμαι βέβαιος πως θα ενισχύσει την πορεία μας προς το κοινό μας μέλλον», πρόσθεσε στη συνέχεια.




Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.altsantiri.gr/kosmos/eimaste-se-ena-istoriko-stayrodromi-to-minyma-zaef-apo-to-eyrokoinovoylio/#ixzz5Qyb7zz88

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου