Σάββατο, Ιουλίου 06, 2013

''ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ'' ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΙ ΡΕΝ...

Εύσημα προς τις ελληνικές αρχές, αλλά και αστερίσκοι σε ό,τι αφορά την πορεία υλοποίησης του προγράμματος, και διαφωνία με το ΔΝΤ ως προς το χρόνο αναδιάρθρωσης...

του ελληνικού χρέους, περιλαμβάνονται στην απάντηση του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Όλι Ρεν προς την Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Άννυ Ποδηματά.
Ειδικότερα, ο κ. Ρεν επεσήμανε ότι «οι ελληνικές αρχές επέδειξαν και εξακολουθούν να επιδεικνύουν ισχυρή προσήλωση στην υλοποίηση του προγράμματος, μολονότι απαιτούνται περαιτέρω προσπάθειες σε πολλούς τομείς και δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού» ενώ επανέλαβε ότι «η Επιτροπή πιστεύει ότι η οικειοποίηση του προγράμματος από τις ελληνικές αρχές αποτελεί προϋπόθεση για την επιτυχία του».
Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της καθυστέρησης στην αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους που σημειώνει το ΔΝΤ στην έκθεσή του, ο Επίτροπος επανέλαβε ότι «η Επιτροπή δεν συμφωνεί με το συμπέρασμα του ΔΝΤ ότι η αναδιάρθρωση θα έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα. Η έκθεση αγνοεί το γεγονός της διασύνδεσης των οικονομιών των κρατών μελών της ζώνης του ευρώ. Η Επιτροπή φρονεί ότι η αναδιάρθρωση του χρέους του ιδιωτικού τομέα θα ενείχε σίγουρα τον κίνδυνο συστημικής μετάδοσης και θα είχε επίσης υπονομεύσει σοβαρά την έκβαση του προγράμματος. Αυτή ήταν η θέση όλων των κρατών μελών της ζώνης του ευρώ».
Σε ερώτημα σχετικά με τον εάν η Επιτροπή προτίθεται να προχωρήσει κι εκείνη στη δημοσιοποίηση αντίστοιχης έκθεσης εσωτερικής αξιολόγησης, ο Επίτροπος Rehn απέφυγε να δώσει συγκεκριμένη απάντηση παραπέμποντας στις εκθέσεις αξιολόγησης του προγράμματος.
Πηγή : naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου