Πέμπτη, Οκτωβρίου 31, 2013

ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟ PLACEMENT 600 ΕΚΑΤ. ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ




Ιδιαίτερα αυξημένο καταγράφεται το ενδιαφέρον των επενδυτών για τη διάθεση των μετοχών και warrants της Τράπεζας Πειραιώς που κατέχει η πορτογαλική BCP. Το βιβλίο για τη διάθεση των μετοχών άνοιξε χθες το απόγευμα...
ενώ ως διαχειριστές της διάθεσης από πλευράς BCP ενεργούν οι JP Morgan και Deutsche Bank. Πιθανότατα το placement να κλείσει αργά το βράδυ της Τρίτης.
Η πορτογαλική BCP, μητρική της Millennium Bank, ανακοίνωσε ότι προχωρά στη διάθεση των κοινών μετοχών και των warrants που κατέχει στην Τρ. Πειραιώς. Πρόκειται για placement θέσης συνολικής τρέχουσας αξίας που «αγγίζει» τα 600 εκατ. ευρώ.
Οι Πορτογάλοι κατέχουν 235,3 εκατομμύρια μετοχές Πειραιώς καθώς και ίδιο αριθμό warrants και αποτελούν το μεγαλύτερο μέτοχο της Πειραιώς κατέχοντας το 4,5% του μετοχικού της κεφαλαίου καθώς και warrants που αντιστοιχούν σε 1,05 δισ. μετοχές (περίπου 20% του μετοχικού της κεφαλαίου). Να σημειωθεί ότι με βάση το σημερινό κλείσιμο η αξία του «πακέτου» είναι 594 εκατ. ευρώ. η BCP έχει μπει στην ΑΜΚ της Πειραιώς βάζοντας 400 εκατ. ευρώ και είχε δεσμευθεί να διακρατήσει τις μετοχές για 3+3 μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου