Παρασκευή, Νοεμβρίου 22, 2013

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΟΡΙΝΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΠΟ GOOGLE KAI MICROSOFT...



Η Google εργάζεται εδώ και τρεις μήνες πάνω στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών οι οποίες θα μπλοκάρουν αναζητήσεις στο Διαδίκτυο που σχετίζονται με υλικό παιδικής πορνογραφίας, αναφέρει ...

ο εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρείας, Έρικ Σμιντ, σε άρθρο του στην Daily Mail.
Σύμφωνα με τον Σμιντ, ο κολοσσός των μηχανών αναζήτησης έχει προβεί σε αλλαγές στους αλγορίθμους αναζήτησης για την «εκκαθάριση» των αποτελεσμάτων 100.000 ερωτημάτων (queries) που μπορεί να σχετίζονται με υλικό που έχει να κάνει με τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών.
Ο Σμιντ κάνει ειδική αναφορά στην υπόθεση του κυκλώματος διακίνησης παιδικής πορνογραφίας που ήρθε στο φως την προηγούμενη εβδομάδα κατόπιν έρευνας της αστυνομίας του Καναδά και άλλων χωρών. Όπως λέει «εταιρείες του Ίντερνετ, όπως η Google και η Microsoft, συνεργάζονται με τις υπηρεσίες επιβολής νόμου εδώ και χρόνια για να σταματήσουν τον διαμοιρασμό παράνομων εικόνων από παιδόφιλους στο Web».
Όπως επισημαίνει στο άρθρο του, μέσα στους τελευταίους τρεις μήνες, πάνω από 200 άτομα εργάστηκαν στην ανάπτυξη νέας τεχνολογίας αιχμής για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
«Αν και κανένας αλγόριθμος δεν είναι τέλειος, και η Google δεν είναι σε θέση να εμποδίσει παιδόφιλους από το να προσθέτουν νέες εικόνες στο web, οι αλλαγές αυτές καθάρισαν τα αποτελέσματα από πάνω από 100.000 queries που μπορεί να σχετίζονται με τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών», αναφέρει σχετικά. «Θα προβούμε σε αυτές τις αλλαγές σε πάνω από 150 γλώσσες, έτσι ώστε η επίδρασή τους να είναι πραγματικά παγκόσμια».




O εκτελεστικός πρόεδρος της Google, Έρικ Σμιντ.

Σύμφωνα με τον Σμιντ, πλέον εμφανίζονται προειδοποιήσεις σε πάνω από 13.000 ερωτήματα, που ξεκαθαρίζουν ότι η σεξουαλική κακοποίηση παιδιών είναι παράνομη και προσφέρει συμβουλές σχετικά με το από πού μπορεί να ζητηθεί βοήθεια. Ο πρόεδρος της Google ευχαρίστησε τη Microsoft επειδή ανέπτυξε και μοιράστηκε τεχνολογία αναγνώρισης/ εντοπισμού φωτογραφιών, η οποία επιτρέπει τον ευκολότερο και πιο αξιόπιστο εντοπισμό εικόνων παράνομου περιεχομένου, στις οποίες – εφόσον εξακριβωθεί ότι είναι όντως παράνομες – αποδίδεται ένα ψηφιακό «αποτύπωμα», που επιτρέπει τον εντοπισμό τους κάθε φορά που εμφανίζονται. Ωστόσο, όπως επεσήμανε, «δεν υπάρχει γρήγορη τεχνική λύση για τον εντοπισμό εικόνων σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών», και πάντα θα χρειάζεται ένας άνθρωπος για να τις βλέπει και να τις ελέγχει.
Επίσης, έκανε λόγο για ανάπτυξη ειδικής τεχνολογίας από πλευράς των μηχανικών του YouTube με σκοπό τον καλύτερο εντοπισμό και ταυτοποίηση υλικού βίντεο με περιεχόμενο παιδικής πορνογραφίας: «Την δοκιμάζουμε ήδη στη Google, και μέσα στο επόμενο έτος ελπίζουμε να την καταστήσουμε διαθέσιμη και σε άλλες εταιρείες του χώρου του Ίντερνετ, καθώς και οργανισμούς που ασχολούνται με την προστασία ανηλίκων».
Σύμφωνα με την Daily Mail, η Microsoft, θα ανακοινώσει αντίστοιχα μέτρα και από πλευράς της στις μηχανές αναζήτησης όπου χρησιμοποιείται δική της τεχνολογία.
Η εν λόγω προσπάθεια έρχεται ως αποτέλεσμα έκκλησης του βρετανού πρωθυπουργού, Ντέιβιντ Κάμερον, το καλοκαίρι, για την αύξηση των προσπαθειών αντιμετώπισης του φαινομένου. Σχολιάζοντας στη Daily Mail τις κινήσεις των εν λόγω εταιρειών, ο βρετανός πρωθυπουργός έκανε λόγο για «σημαντική πρόοδο» στο αντικείμενο.
Πηγή : naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου