Πέμπτη, Απριλίου 17, 2014

Επόμενος σταθμός το Σίδνεϊ για τον πρίγκιπα Γεώργιο



ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΠΡΙΓΚΙΠΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ

Την πριγκιπική οικογένεια της Βρετανίας υποδέχτηκε σήμερα η ηλιόλουστη πρωτεύουσα της Νέας Νότιας Ουαλίας, στο πλαίσιο τηςπεριοδείας τους στα βρετανικά υπερπόντια εδάφη. Όπως ήταν αναμενόμενο τα βλέμματα μαγνήτισε και πάλι ο πρίγκιπας Γεώργιος.


Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, η σύζυγός του Κέιτ και ο οκτάμηνος πρίγκιπας Γεώργιος κατέβηκαν από αεροσκάφος της αυστραλιανής πολεμικής αεροπορίας προερχόμενοι από τη Νέα Ζηλανδία όπου διέμειναν περίπου δέκα ημέρες.

Η δούκισσα του Κέμπριτζ, με φόρεμα σε έντονο κίτρινο, κρατούσε στην αγκαλιά της τον οκτάμηνο γιο τους. Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τόνι Αμποτ και ο γενικός κυβερνήτης Σερ Πίτερ Κόσγκροβ, εκπρόσωπος της βασίλισσας της Αγγλίας στην Αυστραλία, υποδέχθηκαν την οικογένεια στο αεροδρόμιο.

Αμέσως μετά την άφιξή του, προς τιμήν του ζεύγους παρατέθηκε μια μικρή δεξίωση ενώ οι δυο τους επισκέφτηκαν τη φημισμένη Όπερα της πόλης.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ απεύθυνε εγκωμιαστικά λόγια για τον τρόπο που η χώρα αντιμετώπισε τον κυκλώνα Ίτα καθώς και για την συμβολή της στις έρευνες για την εύρεση του boeing των Μαλαισιανών Αερογραμμών.

Τελευταία φωτογραφία πριν την αναχώρηση της πριγκιπικής οικογένειας από τη Ν. Ζηλανδία.

«Ο καθοριστικός και ηγετικός ρόλος της Αυστραλίας στις έρευνες (του αεροσκάφους) βρίσκεται στην αιχμή της τεχνολογικής ικανότητας και την ανθρώπινης αντοχής», τόνισε.

Δήλωσε επίσης πως ελπίζει ότι ο πρίγκιπας Γεώργιος να απολαύσει κι αυτός το ταξίδι. «Υποπτεύομαι ότι η πρώτη λέξη του Γεώργιου θα είναι “bibly” (αυστραλιανό παμφάγο που μοιάζει με κουνέλι). Κι αυτό γιατί το “κοάλα” είναι δύσκολο να το προφέρει», αστειεύτηκε αναφερόμενος στην επικείμενη επίσκεψη του μικρού πρίγκιπα στον Ζωολογικό Κήπο Ταρόνγκα.


Αύριο ο Ουίλιαμ και η Κέιτ θα μεταβούν στα Γαλάζια Όρη, μια οροσειρά κοντά στο Σίδνεϊ, στις 19 Απριλίου στο Μπρισμπέιν, στην ανατολική ακτή και στις 22 του μηνός στο Ουλούρου, στα κεντρικά της χώρας, στις 23 Απριλίου στην Αδελαΐδα, στο νότο και στις 24 και 25 στην πρωτεύουσα Καμπέρα, στα νοτιοανατολικά, πριν επιστρέψουν στην Αγγλία.

Η Νέα Ζηλανδία και η Αυστραλία, πρώην βρετανικές αποικίες, έχουν ως πολίτευμα τη συνταγματική μοναρχία με αρχηγό κράτους το μονάρχη της Βρετανίας.

Δημοσκόπηση του ινστιτούτου Nielsen για λογαριασμό του ομίλου μμε Fairfax, σε δείγμα 1.400 ερωτηθέντων, δείχνει ότι η υποστήριξη στην εγκαθίδρυση προεδρευομένης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας στην Αυστραλία βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδό της τα τελευταία 20 χρόνια και πιστεύεται ότι αυτό οφείλεται στη δημοτικότητα του Ουίλιαμ, της Κέιτ και του μικρού Τζορτζ. Περί το 42% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ μιας δημοκρατίας, το 51% θέλει να διατηρηθεί το καθεστώς της συνταγματικής μοναρχίας. Ωστόσο το θέμα αφήνει γενικά τους Αυστραλούς μάλλον αδιάφορους.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Fairfax-Nielsen, η υποστήριξη στη βρετανική βασιλική οικογένεια είναι στο υψηλότερο επίπεδό της στους Αυστραλούς ηλικίας 18-24 ετών, με το 60% να πιστεύει ότι η χώρα πρέπει να διατηρήσει τη συνταγματική μοναρχία και μόλις το 28% να στηρίζει μια μετάβαση σε ένα σύστημα διακυβέρνησης προεδρευομένης δημοκρατίας.

Το πριγκιπικό ζεύγος έτυχε θερμής υποδοχής στη Νέα Ζηλανδία και ο πρωθυπουργός Τζον Κέι ελπίζει ότι οι εικόνες από τη χώρα του που μεταδόθηκαν στο εξωτερικό με την ευκαιρία της επίσημης αυτής επίσκεψης θα ενισχύσουν τον τουρισμό.

Η πριγκιπική οικογένεια θα παραμείναι στην Αυστραλία μέχρι τις 25 Απριλίου.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου