Δευτέρα, Ιουλίου 21, 2014

Σαμαράς: «Η Ελλάδα στη μεταπολίτευση απέκτησε σταθερούς και ανθεκτικούς δημοκρατικούς θεσμούς». Τι του λες τώρα;(σσ παπαρο-άρθρο)







Με άρθρο του στην εφημερίδα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» ο κ. Σαμαράς, υποστηρίζει ότι η Ελλάδα απέκτησε στη Μεταπολίτευση, σταθερούς και ανθεκτικούς δημοκρατικούς θεσμούς. Ως μοναδικούς μάλιστα εχθρούς αυτής της “υπέροχης” κοινοβουλευτικής «δημοκρατίας» και ως...μοναδικές πηγές του κακού που μας βρήκε, ο ίδιος κατονομάζει τον λαϊκισμό και τον κρατισμό. Ούτε το ΠΑΣΟΚ δεν τολμά να κατηγορήσει.

Θα πρέπει κάποιος να ενημερώσει τον άνθρωπο, ότι μέσα σ’ αυτήν την υπέροχη κοινοβουλευτική «δημοκρατία», στην οποία κυριάρχησαν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, αναπτύχθηκαν η διαφθορά, οι κρατικοδίαιτοι νταβατζήδες οι οποίοι έγιναν καθεστώς και ελέγχουν πλέον την υπέροχη «δημοκρατία» μας, καθώς και τα λαμόγια εκείνα που κατέκλεψαν το χρήμα του λαού. Είναι η υπέροχη κοινοβουλευτική “δημοκρατία” που χρεοκόπησε τη χώρα. Εκτός φυσικά και αν γι’ αυτό φταίει κάποιο άλλο πολίτευμα, από άλλη χώρα και όχι το δικό μας!!!

Επιπλέον καταγγέλλει, ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, την ελληνική γραφειοκρατία, λες και η γραφειοκρατικοί νόμοι θεσπίστηκαν μόνοι τους. Θα πρέπει και πάλι κάποιος να επισημάνει στον αγωνιούντα πρωθυπουργό, ότι η κεντρική αιτία όλης της γραφειοκρατίας, είναι το υπερσυγκεντρωτικό πρωθυπουργοκεντρικό πολίτευμα της χώρας, το οποίο συγκεντρώνει όλες τις αποφάσεις που λαμβάνονται στη χώρα, στα χέρια του πρωθυπουργού. Ποιες άραγε από αυτές τις εξουσίες είναι διατεθειμένος να αποχωριστεί και να αποκεντρώσει ο κ. Σαμαράς; Ποιος λοιπόν ευνοεί τον κρατισμό, τον υπερσυγκεντρωτισμό και τη γραφειοκρατία;

Βέβαια, προς το τέλος του άρθρου, ο ίδιος έμμεσα αναγνωρίζει ότι δεν ήταν και τόσο σόι αυτή η κοινοβουλευτική «δημοκρατία», ούτε έχει και τόσο σταθερούς και ανθεκτικούς δημοκρατικούς θεσμούς, αφού προαναγγέλλει αλλαγές στο Σύνταγμα. Προφανώς είναι ένα ακόμα προπαγανδιστικό πολιτικό τέχνασμα, γιατί κάτι τέτοιο κανείς δεν τον εμπόδισε να το είχε ξεκινήσει από τον Ιούνιο του 2013, οπότε και θεσμικά του το επέτρεπε το υπάρχον Σύνταγμα. Αυτές οι αλλαγές πλέον κ. πρωθυπουργέ, δεν θα μείνουν στα χέρια των πολιτικών. Μόνο ο λαός, δικαιούται, πρέπει και μπορεί να τις κάνει. Αν θέλει φυσικά να διασωθεί…

Πέτρος Χασάπης


Δημοσιεύθηκε από Εξουσία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου