Σάββατο, Αυγούστου 16, 2014

Θερίζει ο ιός Έμπολα στη Δυτική Αφρική



Σε 1.145 ανήλθαν οι νεκροί από την επιδημία του αιμορραγικού πυρετού Έμπολα στη Δυτική Αφρική, με 76 νέα θανατηφόρα κρούσματα μέσα σε δύο ημέρες, όπως ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Η επιδημία εξαπλώνεται ταχύτατα και θα χρειαστούν τουλάχιστον έξι μήνες για να τεθεί υπό έλεγχο, προειδοποίησε η... πρόεδρος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, Τζοάν Λιου.

φωτ: AFP
Ο συνολικός αριθμός των ασθενών αυξήθηκε σε 2.127, καθώς αναφέρθηκαν συνολικά 152 νέα επιβεβαιωμένα, πιθανά και ύποπτα κρούσματα του αιμορραγικού πυρετού μέσα σε δύο ημέρες στη Γουινέα, τη Λιβερία, τη Νιγηρία και στη Σιέρα Λεόνε.

H πρόεδρος των ΓΧΣ, Τζοάν Λιου, μετά από δεκαήμερη επίσκεψη στη Δυτική Αφρική, προειδοποίησε ότι η επιδημία του Έμπολα εξαπλώνεται εκεί και η κατάσταση «επιδεινώνεται με ταχύτερους ρυθμούς σε σχέση με την ικανότητά μας να τον αντιμετωπίσουμε».

«Έχουμε μια πλήρη ανεπάρκεια των υποδομών» πρόσθεσε, ενώ σημείωσε ότι «εάν δεν σταθεροποιήσουμε την κατάσταση στη Λιβερία, δεν θα σταθεροποιήσουμε ποτέ την περιοχή».

«Δεν πρόκειται παρά για την κορυφή του παγόβουνου» δήλωσε η επικεφαλής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στη Γενεύη.

Νωρίτερα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι οι διαστάσεις της επιδημίας του ιού Έμπολα φαίνεται ότι έχουν υποτιμηθεί δραματικά και πως πρέπει να ληφθούν έκτακτα μέτρα.

Η επιδημία ξέσπασε τον περασμένο Φεβρουάριο στην Γουινέα και εξαπλώθηκε στη Λιβερία, τη Σιέρα Λεόνε και τη Νιγηρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου