Παρασκευή, Αυγούστου 01, 2014

Άγγελος Στάγκος (καθημερινή): Γιατί και τα καλύτερα μαγαζιά, χρειάζονται λαντζα.


Τιποτα στον κοσμο δεν παει χαμένο. Ακομα και πλάσματα που φαντάζουν άχρηστα στην απεραντοσύνη της φύσης, μπορεί να έχουν μια απεχθή μεν, αναπόφευκτη δε συμβολή στο κοσμικό γιγνεσθαι.
Το ίδιο συμβαίνει και στις εφημερίδες, ακομα και στις σοβαρές, οπως η Καθημερινή. Χρειάζεται κάποιες φορές να γίνουν κάποιες εργασίες, που όμως κανείς δεν θέλει να τις κανει. Κάπου εκει μπαίνουν στο κάδρο συμπαθητικές οντότητες όπως ο κύριος Άγγελος Στάγκος.


Το λέμε αυτο για να προλάβουμε όσους με αυστηρότητα θα έλεγαν “μα πως ειναι δυνατόν, σε μια σελίδα που υπογράφει ο σοβαρός και έγκριτος Γιωργος Μπουρδαρας, να μπαίνει σφήνα και κείμενο με την χαρακτηριστική, εκκεντρική γραφή του κυρίου Στάγκου”. Σα να πας στην Σκάλα για να απολαύσεις τον Οθέλλο του Βέρντι και αντί για το υπέροχο λιμπρέτο του Αρίγκο Μπόιτο, να ακούσεις τους επικούς στίχους του “Μπες μες στο καμπριολέ” σε ερμηνεία Γιάννη Βασιλειου. Διότι καλό το Μιλάνο, αλλά Σκάλα εχει και η Λακωνία.
Εδώ και μια εβδομάδα λοιπόν, η Καθημερινή τρωγόταν να δημοσιεύσει κάτι υπέρ του Ανδρέα Γεωργιου της ΕΛΣΤΑΤ. Εννοείται οτι ενα τέτοιο κείμενο ισοδυναμεί με αποστολή επιπέδου Χαμάς, όπου ο φορέας της δεν πρεπει να νοιάζεται και πολύ για το αύριο.
Αντιθετα, θέλει τσαγανό και αποφασιστικότητα, επιπέδου Ελένης Λουκά όταν υπεραμύνεται την έλευση των ΕΛ που θα σώσουν τον πλανήτη απο τον Καραμανλή.
Δυναμισμό που θα ζήλευε ακομα και η κυρία Λουκά εχει λοιπόν το ρηξικέλευθο κείμενο του Άγγελου Στάγκου, που παρουσιάζει τον Γεωργιου σαν Τζεντάϊ. Το Ίντερνετ σαν όργανο του Σατανά και πλάθει ένα εντυπωσιακό σενάριο όπου ο Γεωργιου αθωώνεται απο την διαπλανητική συμμαχία με αρχηγό τον Ραντερμαχερ, αλλά το Νεφελίμ Παυλοπουλος με την βοήθεια του σατανικου Ίντερνετ (Idernet θα το έγραφαν οι ΓΟΧ) τον ξαναριχνει στα κατεργα της αυτοκρατορίας…
Θα μπορούσαμε να αναλύουμε για ώρες ενα τέτοιο κείμενο εαν το προσεγγίζαμε ως περιγραφή της πραγματικότητας και οχι ως ενα συγγραφικό happening. “Ο Γεωργιου… Αθωώθηκε”! Βλέπει στην φαντασία του ο συγγραφέας, παρότι ακόμα και η ανακρίτρια που πήγε να τον χαϊδεψει, διώκεται πειθαρχικά. Αλλά είπαμε, πέραν τον τρόμο του Διαδικτύου που διακατέχει τον συγγραφέα, προφανώς γιατί τους έσπασε το μονοπώλιο της ενημέρωσης και έτσι, οχι μόνον δεν μπορούν να προστατεύουν τους εκλεκτούς τους, αλλά δεν τολμούν να ανοίξουν ούτε μια ψωροOlympic Trophy, οπως τότε τις χρυσές εποχές του Σημιτισταν. Όπου πολλοί “οργανισμοί” ζωντανοί και μη, έτρωγαν με χρύσα κουταλιά.
Το μονο που θα είχε ενδιαφερον να κρατήσει κάποιος απο το κείμενο, ειναι η φερόμενη εμπλοκή του Ραντεμαχερ, τον Ιούλιο του 2013. Ειδικά οι εισαγγελείς που διερευνούν το μεγα σκανδαλο της ΕΛΣΤΑΤ. Να υπενθυμίσουμε οτι τον Αύγουστο του 2013 έγινε η απόπειρα κουκουλώματος του σκανδάλου, οπότε μπορεί να βρουν εξαιρετικά χρήσιμο τον ισχυρισμό του κυρίου Στάγκου. Είδατε που κάθε μορφή ζωής στην πλάση μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμη;


Posted by olympia spyr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου