Κυριακή, Αυγούστου 24, 2014

Ράπερ ο δήμιος του Τζέιμς Φόλεϊ;



ΤΡΕΙΣ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΙ ΥΠΟΠΤΟΙ

Τρεις Βρετανοί άνδρες που αγωνίζονται στο πλευρό των τζιχαντιστών στη Μέση Ανατολή, θεωρούνται ως πιθανοί ύποπτοι για τον μασκοφόρο εξτρεμιστή που αποκεφάλισε τον Τζέιμς Φόλεϊ, σε ένα ...βίντεο προπαγάνδα που ανέβασαν στο Twitter.


O ράπερ που πιθανολογείται πως πρόκειται για τον δολοφόνο του αμερικανού δημοσιογράφου, Τζέιμς Φόλεϊ

Οι άνδρες, στην ηλικία των 20, πιστεύεται ότι βρίσκονται στην πρωτεύουσα των τζιχαντιστών την Raqqa της Συρίας. Σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, η MI5 βρίσκεται όλο και πιο κοντά στην ανακάλυψη της ταυτότητας του εκτελεστή, γνωστός μόνο ως «Τζον».

Ο μαχητής, που μιλούσε με βρετανική προφορά, αποκεφάλισε τον Φόλεϊ, έναν Αμερικανό δημοσιογράφο, μπροστά στις κάμερες, υποστηρίζοντας πως η πράξη αυτή ήταν τα αντίποινα για τις αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές στο Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με έναν Γάλλο κρατούμενο, που κρατήθηκε αιχμάλωτος από τον «Τζον», ο δολοφόνος αποτελεί μέρος μιας ομάδας Βρετανών τζιχαντιστών που αυτοαποκαλούνται «The Beatles».




Ο Αμπντέλ Μαγέντ Αμπντέλ Μπάρι, 23 ετών, πρώην ράπερ από το Λονδίνο, ο Αμπού Χουσείν Αλ-Μπριτάνι, 20 ετών χάκερ από το Μπέρμιγχαμ, και ο Αμπού Αμπντουλάχ αλ-Μπριτάνι, 20 ετών από το Πόρτσμουθ, θεωρούνται πως κρύβονται πίσω από το πλαστό όνομα «Τζον».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της εφημερίδας The Sun, κάποιοι από τους άνδρες έχουν παρόμοιες φωνές και χρησιμοποιούν παρόμοια γλώσσα, με αυτή που ακούγεται στο βίντεο.

Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν αποκαλύψει ότι οι πληροφορίες που περιέχονται στο φριχτό βίντεο, τους επέτρεψαν να καταλήξουν στον καταζητούμενο άνδρα.

Εν τω μεταξύ, η αστυνομία ετοιμάζεται να κάνει επιδρομές στα σπίτια Βρετανών, προκειμένου να συμβάλουν στην εξακρίβωση της ταυτότητάς του, σύμφωνα με δημοσίευμα των «Times». Η κίνησή τους να βρουν τον «Τζον», έρχεται την ώρα που η υπουργός Εσωτερικών της χώρας ανακοίνωσε πως είναι έτοιμη για την επιβολή νέων νόμων για την αντιμετώπιση των Βρετανών εξτρεμιστών.

Ο Μπάρι, ένας από τους Βρετανούς τζιχαντιστές έχει αναρτήσει αποκρουστικές φωτογραφίες στο διαδίκτυο που δείχνουν τον ίδιο να ποζάρει με ένα κομμένο κεφάλι ενός Σύρου στρατιώτη, συνοδευόμενη από ένα αστείο.

Ο πρώην μουσικός, του οποίου η μουσική παίζεται στο Radio 1, εγκατέλειψε το σπίτι του αξίας 1 εκατομμυρίου λιρών στα δυτικά του Λονδίνου, λέγοντας πως «αφήνει τα πάντα για χάρη του Αλλάχ». Ο ίδιος αργότερα καυχήθηκε στο διαδίκτυο για τις μάχες που πήρε μέρος.

Ένας εμπειρογνώμονας δήλωσε στη «Sun» πως η φωνή και η ομιλία του Μπάρι μοιάζουν με εκείνη του άνδρα που δολοφόνησε τον Φόλεϊ.

Σύμφωνα με την «Sun», ο Μπάρι πιστεύεται ότι είναι ο αρχηγός των τριών. Αναφέρει δε πως οι δύο συνεργάτες του αυτοαποκαλούνται «λιοντάρια».

Ο Αμπού Χουσεϊν, που ζούσε στο Μπίρμιγχαμ, φυλακίστηκε το 2012 για κλοπή προσωπικών πληροφοριών από τον πρώην πρωθυπουργό, Τόνι Μπλερ.

Ο τζιχαντιστής, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Junaid Hussian, αρτγότερα αναχώρησε για τη Συρία, όπου σύμφωνα με δημοσιεύματα, φέρεται να είναι ο εγκέφαλος των τζιχαντιστικών επιθέσεων μέσω διαδικτύου σε βρετανικές τράπεζες και διασημότητες, προκειμένου να γεμίσουν τα ταμεία της οργάνωσης.



Πηγή: Daily Mail


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου