Κυριακή, Απριλίου 28, 2024

Η «οδηγία» για τα Τέμπη και η ανακοπή διαρροής ψηφοφόρων πίσω από τη συνάντηση Μητσοτάκη–Ιερωνύμου




Vradini.gr


Τι αποκαλύπτει η «Παραπολιτική Κουζίνα» της «Βραδυνής της Κυριακής»


Η οδηγία του Μαξίμου στους υποψήφιους ευρωβουλευτές για την τραγωδία στα Τέμπη και η συνάντηση Μητσοτάκη-Ιερωνύμου στο «μενού» της «Παραπολιτικής Κουζίνας» της εφημερίδας «Η Βραδυνή της Κυριακής».

Πιο συγκεκριμένα, να αφήσουν τις αναφορές στα Τέμπη, ακόμα και αν προκληθούν, είναι η νέα οδηγία του Μαξίμου στους υποψηφίους ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, καθώς η συναισθηματική φόρτιση που γεννάει το θέμα είναι τέτοιου βαθμού που παρεξηγείται η οποιαδήποτε φράση, ακόμα και αν έχει λεχθεί με κάθε ειλικρινή διάθεση.

Η ανάγκη για την «έκδοση» οδηγίας κρίθηκε αναγκαία μετά τη φράση της υποψηφίας Βίκυς Φλέσσα, «τα παιδιά αυτά τα σκοτώσαμε όλες και όλοι μαζί», και της κριτικής που ακολούθησε στο διαδίκτυο και σε τηλεοπτικές εκπομπές.

Έγιναν παραβολές ακόμα και με την ατυχή φράση του Θόδωρου Πάγκαλου τα χρόνια των Μνημονίων, «Μαζί τα φάγαμε»…
Θεσμική και… στενή η συνεργασία

Στη λογική της ανακοπής διαρροής ψηφοφόρων εντάσσεται και η συνάντηση Μητσοτάκη – Ιερωνύμου στο «παιδί» του Αρχιεπισκόπου, τη στέγη γερόντων στο Δήλεσι.

Τη συνάντηση ζήτησε το Μαξίμου, στην Αρχιεπισκοπή τη μετέφερε «σύνδεσμος» από τα κολεγιακά χρόνια και ο Πρώτος την αποδέχτηκε αφού δεν του κοστίζει τίποτα.

Ο Προκαθήμενος έχει το πλεονέκτημα, ο πρωθυπουργός είναι στριμωγμένος βλέποντας ότι καταγράφει μεγάλες απώλειες στη Κεντρική Μακεδονία και Θράκη και ο Ιερώνυμος θα αναλωθεί στις συνήθεις ουδέτερες δηλώσεις περί αγάπης, αλλά μη αλλαγής των θέσεων της Εκκλησίας, ασφαλώς.

Το Μαξίμου ποντάρει σε μία αναχαίτιση των διαρροών ψηφοφόρων. Τίποτα παραπάνω. Άλλωστε και η φράση του πρωθυπουργού «η συνεργασία μας θεσμικά ήταν, είναι και θα παραμείνει στενή», τα λέει όλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατ’ ιδίαν συζήτηση ο Αρχιεπίσκοπος περιέγραψε τα περιορισμένα όρια παρέμβασης που διαθέτει στις επαρχιακές Μητροπόλεις, γι’ αυτό και έχει περιοριστεί σε ένα γενικό μήνυμα αγάπης, που έχει ασφαλώς τη συμβολική του ισχύ.

Δ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου