Κυριακή, Απριλίου 28, 2024

Οικονομική και πανεύκολη μαγειρίτσα με κοτόπουλο Η μαγειρίτσα από κοτόπουλο είναι πολύ καλή εναλλακτική λύση για εκείνους που δεν αγαπούν τη μυρωδιά του αρνιού ή του κατσικιού ή απλά δεν θέλουν να μπουν σε μεγάλο κόπο και έξοδα.




Photo by Hilal Bülbül : https://www.pexels.com/photo/a-flatlay-of-a-soup-of-a-wooden-chopping-board-8053829/

 


Γράφει ο Άρης Σταυρίδης
 


Η μαγειρίτσα, όπως την έχουμε συνηθίσει, από εντόσθια αρνιού ή κατσικιού, έχει μεγαλύτερο βαθμός δυσκολίας για να γίνει και δεν αρέσει σε όλους. Η ιδιαίτερη μυρωδιά της είναι απωθητική σε κάποιους, ιδιαίτερα σε παιδιά, κι έτσι πολλές φορές οι γονείς είναι υποχρεωμένοι να προβλέψουν και για δεύτερο φαγητό στο τραπέζι.

Όμως, εκτός από τα θέματα γούστου, η μαγειρίτσα με τον πατροπαράδοτο τρόπο έχει υψηλό κόστος, αφού δεν είναι δυνατόν να προμηθευτεί κανείς τα απαραίτητα υλικά στην ποσότητα που επιθυμεί κι έτσι αναγκάζεται να παρασκευάσει ποσότητα πολύ μεγαλύτερη από όση χρειάζεται.


Η μαγειρίτσα από κοτόπουλο που προτείνει ο σεφ Ιωσήφ Συκιανάκης είναι ιδανική για εκείνους που είτε δεν αγαπούν το αρνί, είτε δεν θέλουν να αγοράσουν μια ολόκληρη συκωταριά και ό,τι άλλο χρειάζεται. Επιπλέον παρασκευάζεται σε ελάχιστο χρόνο εφόσον χρησιμοποιήσετε έτοιμο ζωμό.

Υλικά:


10 γρ. σκόρδο ψιλοκομμένο

50 γρ. ζωμό κότας σε πάστα (ή 2-2 1/2 λίτρα ζωμό κοτόπουλο σπιτικό)


ADVERTISING


200 ml ελαιόλαδο

230 γρ. ρύζι καρολίνα

200 ml λευκό κρασί


60 γρ. φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

180 γρ. ξερό λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

φινόκιο ψιλοκομμένο

480 γρ. συκωτάκια πτηνών


480 γρ. μπούτι κοτόπουλου

120 γρ. baby σπανάκι

220 γρ. μαρούλι ψιλοκομμένο



Για το αυγολέμονο:

3 αυγά

20 γρ. ξύσμα λεμόνι

80 γρ. χυμό λεμονιού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου