Παρασκευή, Αυγούστου 29, 2014

Σε Λευκάδα και Οξιά το πολυτελές γιοτ «Katara» του Εμίρη του Κατάρ που κοστίζει 300 εκατ. δολάρια


ΧΑΜΑΝΤ ΑΛ ΘΑΝΙ

Επιθεώρηση στο νέο του απόκτημα, το νησί Οξιά στο Ιόνιο Πέλαγος, έκανε σύμφωνα με πληροφορίες ο Εμίρης του Κατάρ, ο 62χρονος Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Θανί.

Ο Εμίρης έχει αγοράσει το πανέμορφο νησάκι στις Εχινάδες νήσους και σχεδιάζει τη μεταμόρφωσή του σε Art Island. Ο Αλ...
Θανί, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος επισκέφτηκε την Ελλάδα για τις διακοπές του προκαλώντας έκρηξη θαυμασμού για το πανέμορφο και υπερπολυτελές γιοτ που διαθέτει.

Μάλιστα, τις τελευταίες ημέρες στη Λευκάδα έμειναν άφωνοι οι κάτοικοι βλέποντας το «Katara» να πλέει κοντά στην παραλία του Αη Γιάννη. Σύμφωνα με το lefkadapress.gr σήμερα οι κάτοικοι της περιοχής και οι τουρίστες, εκτός από το μεγαθήριο του Αλ Θανί είδαν ένα ακόμη πολυτελές γιοτ νομίζοντας ότι πρόκειται για κρουαζιερόπλοια. Η πολυτελής θαλαμηγός του Εμίρη του Κατάρ έχει μήκος 124 μέτρα και πλάτος 19 μέτρα, διαθέτει επτά καταστρώματα, δύο ελικοδρόμια, πισίνα, τζακούζι, αλλά και υποβρύχιο που μπορεί να καταδυθεί σε βάθος 100 μέτρων. Εκτιμάται ότι κόστισε πάνω από 300 εκατ. δολάρια και συγκαταλέγεται μεταξύ των καλύτερων του κόσμου. Ο σεΐχης Χαμάντ Μπιν Καλίφα Αλ Θανί, από τις 26 Ιουνίου του 1995 έχει αναλάβει στα χέρια του τις τύχες ενός πλούσιου πετρελαιοπαραγωγού κράτους συνεχίζοντας την κυριαρχία της οικογένειάς του που διατηρείται εδώ και σχεδόν δύο αιώνες. Παραιτήθηκε τον Ιούνιο του 2013 υπέρ του γιου του, Ταμίμ μπιν Χαμάντ (Sheikh Tamim Bin Hamad Al-Thani), ο οποίος τον διαδέχθηκε στις 25 Ιουνίου 2013. Το περιοδικό Forbes τοποθετεί τον εμίρη του Κατάρ στην 7η θέση της λίστας με τα πιο πλούσια μέλη βασιλικών οικογενειών στον κόσμο, με προσωπική περιουσία που ξεπερνά τα δύο δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ μέσω των 50 δισεκατομμυρίων που διαχειρίζεται το δικό του Qatar Ιnvestment Αuthority επενδύει σε κάθε γωνιά του πλανήτη.
imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου