Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 12, 2014

Εύθραυστη και ανασφαλής


ΚΕΙΤ ΜΟΣ

Ως ένα αδύναμο, αυτοκαταστροφικό πλάσμα, με εμμονές και ανασφάλειες για το σώμα της εμφανίζεται σε μία νέα βιογραφία η μικρόσωμη ντίβα των 90s, που μαζί με τον Μαρκ Τζέικομπς και τον Αλεξάντερ ΜακΚουίν άλλαξαν για πάντα τον χώρο της μόδας...
Ηταν μόλις 14 χρονών όταν ανακαλύφθηκε τυχαία στο αεροδρόμιο JFK από έναν κυνηγό ταλέντων. Λίγα χρόνια αργότερα θα φωτογραφιζόταν γυμνόστηθη για την καμπάνια του «Calvin Klein» που θα την καθιέρωνε στον χώρο της μόδας, ενώ το χαρακτηριστικό εξώφυλλο του περιοδικού «The Face» με το γεμάτο φακίδες, εφηβικό ακόμη πρόσωπό της θα έθετε τη βάση για τη μετέπειτα πορεία της στο μόντελινγκ.

Μία λαμπρή και επιτυχημένη πορεία, που όμως συνοδεύτηκε από καταστροφικούς έρωτες, ατελείωτο αλκοόλ, άγρια πάρτι και πολλές, μα πάρα πολλές «γραμμές» κοκαΐνης. «Δεν περπάτησε ποτέ νηφάλια σε πασαρέλα για μία δεκαετία», ισχυρίζεται η Μορίν Κάλαχαν στο βιβλίο «Champagne Super-nova», το οποίο παρουσιάζει το σκοτεινό παρελθόν της Κέιτ Μος φέροντας για άλλη μία φορά στο προσκήνιο το «κακό κορίτσι» του μόντελινγκ. Το σκανδαλωδώς αποκαλυπτικό βιβλίο εστιάζει στην εμμονή της Μος με τον ηθοποιό Τζόνι Ντεπ και στην ξέφρενη ζωή του μοντέλου στις αρχές της δεκαετίας του '90, ενώ αναφέρει και άγνωστες πτυχές του χαρακτήρα της.

«Ηταν ανασφαλής για το πρόσωπό της, το μικρό στήθος της, τα πόδια της και την οδοντοστοιχία της», ισχυρίζεται η Κάλαχαν, που παρουσιάζει την Κέιτ Μος σαν ένα αγρίμι που έπινε και έκανε διαρκώς καταχρήσεις, κάτι που ο ηθοποιός, που εκείνη την περίοδο έχτιζε την καριέρα του στο Χόλιγουντ, δεν άντεχε.

Ετσι όταν το 1997 ο Ντεπ θα την εγκαταλείψει οριστικά, η Μος θα καταρρεύσει βγαίνοντας εκτός ελέγχου. Η αυτοκαταστροφική της τροχιά θα σημαδευτεί από εφήμερο σεξ, ναρκωτικά και αλκοόλ.

Το βιβλίο φέρνει στο φως και την άγνωστη «πιπεράτη» σχέση της με τον ηθοποιό Τζουντ Λο και τη μετέπειτα γυναίκα του Σάντι Φροστ. Η Μος, σύμφωνα με το βιβλίο, διασκέδαζε συχνά μαζί τους και πολλές φορές «τους ακολουθούσε και στο κρεβάτι», όπως φέρεται να εκμυστηρεύτηκε φίλος της Κέιτ στην Κάλαχαν. Η συγγραφέας ισχυρίζεται ότι όταν η Μος έμαθε για τη σχέση του Ντεπ με τη Βανέσα Παραντί έφυγε για δύο εβδομάδες για την Ιμπιζα, όπου έπινε δύο μπουκάλια τεκίλα και βότκα κάθε μέρα.

Ωριμη, αλλά ροκ

Σήμερα στα 40 της, η Κέιτ Μος, κι ενώ ετοιμάζεται να κρεμάσει τα παπούτσια του sex symbol περνώντας σε μια πιο ώριμη φάση (ανέλαβε ως βοηθός αρχισυντάκτη της Vogue), εξακολουθεί να τροφοδοτεί τη ροκ εν ρολ εικόνα της και δεν αποποιείται το παρελθόν της. Η γυμνή φωτογράφησή της για το Vanity Fair πριν από λίγο καιρό αλλά και κάθε της εμφάνιση με τον εκκεντρικό σύζυγό της, τον τραγουδιστή των «The Kills» Τζέιμι Χινς, αποδεικνύουν ότι η Μος δεν ενδιαφέρεται να χτίσει την υστεροφημία της. Μελανό σημείο στην καριέρα της η φωτογραφία του 2005 που τη δείχνει να «σνιφάρει» μια γραμμή κοκαΐνης για την οποία έχει ζητήσει δημοσίως συγγνώμη.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου