Τετάρτη, Νοεμβρίου 19, 2014

ΠΩΣ ΓΙΝΕΣΑΙ ΠΑΜΠΛΟΥΤΟΣ...ΑΠΟΤΥΓΧΑΝΟΝΤΑΣ...


Αν υπήρχε «βασιλιάς» των αποζημιώσεων στο ποδόσφαιρο ο Κλαούντιο Ρανιέρι θα είχε πολλές πιθανότητες να πάρει τη θέση. Και αυτό διότι ούτε λίγο ούτε πολύ ...
έχει εισπράξει απ' τις έξι τελευταίες απολύσεις του συνολικά το ποσό των 13 εκατ. ευρώ!
Στο ποσό αυτό ήρθαν να προστεθούν και τα 500.000 ευρώ που κατάφερε να πάρει ο Ιταλός προπονητής ως αποζημίωση από την ΕΠΟ προκειμένου να υπογράψει από κοινού την πρόωρη λήξη της συνεργασίας τους και να μην επιδιώξει το υπόλοιπο 1 εκατ. ευρώ που είχε βάλει ως ρήτρα στο συμβόλαιο του.

Αναμφίβολα 500.000 ευρώ για ένα ισόπαλο ματς με την Φινλανδία και τη μεγαλύτερη ταπείνωση των τελευταίων δεκαετιών για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα που έγινε επί ημερών Ρανιέρι είναι ένα τεράστιο ποσό. Για τον ίδιο όμως είναι ένα μικρό ...του μεγέθους του!

Και αυτό καθώς ο κ. Ρανιέρι τείνει να γράψει ρεκόρ στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου όχι για τις επιτυχίες του στα γήπεδα αλλά για τα παχυλά ποσά που έλαβε απ' τους πρώην εργοδότες του προκειμένου να τερματίσουν τη συνεργασία τους.

Μόλις τον περασμένο Μάιο ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος μεγαλομέτοχος της Μονακό, Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ απέλυσε τον Κλ. Ρανιέρι για να φέρει στη θέση του τον πρώην προπονητή του Ολυμπιακού, Λεονάρντο Ζαρντίμ δίδοντάς του για αποζημίωση το ποσό των 5 εκατ. ευρώ.

Πλην του Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, ο Ιταλός κόουτς είχε την τύχη να συνεργαστεί και με άλλο μεγιστάνα του πλούτου: τον Ρομάν Αμπράμοβιτς. Ο ζάπλουτος Ρώσος βρήκε τον Ρανιέρι στην Τσέλσι, του έδωσε, το 2003, το ποσό των 120 εκατ. λιρών για μεταγραφές, όμως ο «Tinkerman», ήτοι «Αλχημιστής», όπως τον «βάπτισαν» τα βρετανικά ΜΜΕ εξαιτίας των συνεχών αλλαγών σε πρόσωπα και τακτική, έφυγε... νύχτα το 2004, αλλά με φάκελο 1,3 εκατ. ευρώ υπό μάλης. Κι έλαβε τόσα... λίγα από τον Αμπράμοβιτς, παρότι είχε συμβόλαιο μέχρι το 2007, με 2,5 εκατ. ευρώ ετήσιες αποδοχές, διότι βρήκε σχεδόν αμέσως δουλειά στη Βαλένθια.

Στην ισπανική ομάδα έμεινε μόλις οκτώ μήνες και στο ταμείο ανεργίας για δύο χρόνια, έχοντας, όμως, πάρει (άλλη μία «χρυσή») αποζημίωση από τις «νυχτερίδες» ύψους 5 εκατ. ευρώ. Φτηνά τη γλίτωσε και η Γιουβέντους, που του έδωσε αποζημίωση 1,3 εκατ. ευρώ. Οχι επειδή είχε να κάνει με μια «Κυρία», αλλά διότι ήταν σκληρή στις διαπραγματεύσεις.

Από εκεί λοιπόν έμαθε και ο ίδιος και φρόντισε τα συμβόλαια του να είναι τόσο αυστηρά που προβλέπουν ακόμα και την παραμικρή πιθανότητα. Για παράδειγμα στο συμβόλαιο του με την ΕΠΟ είχε καλύψει ακόμα και το ενδεχόμενο απόκτησης του Euro 2016 με την πρόβλεψη για ένα μπόνους 10 εκατ. ευρώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου