Τετάρτη, Απριλίου 22, 2015

Ιστορικά χαμηλά ποσοστά αποδοχής για τον Αντώνη Σαμαρά





Στα ίδια επίπεδα με Μιχαλολιάκο και Βενιζέλο

Το γεγονός ότι παρόλο που η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα έχει αρχίσει να φθείρεται, η Νέα Δημοκρατία δεν κερδίζει τίποτα από τη φθορά αυτή, εξηγείται σε ένα μεγάλο βαθμό και από τη θυελλώδη διαφορά που χωρίζει...τον Αλέξη Τσίπρα από τον Αντώνη Σαμαρά.

Όπως επιβεβαιώνουν και τα ευρήματα της δημοσκόπησης του Πανεπιστημίου της Μακεδονίας, ο σημερινός Πρωθυπουργός απολαμβάνει μεγάλης κοινωνικής ανοχής, που θυμίζει την πρώτη περίοδο του Ανδρέα Παπανδρέου στη εξουσία, ή την αποδοχή που είχε ο Κώστας Καραμανλής μετά τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας το 2004, ακόμη και από ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας έχει θετικές γνώμες 55%, την ώρα που ο Αντώνης Σαμαράς έχει θετικές γνώμες μόνο 15%!. Μια διαφορά 40%, που δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ στα χρόνια της Μεταπολίτευσης, ανάμεσα στους δυο βασικούς διεκδικητές της εξουσίας.

Αντιστοίχως, οι αρνητικές γνώμες για τον Αλέξη Τσίπρα, ακόμη και σήμερα, στη σκιά των λαθών των πρώτων μηνών της διακυβέρνησής του, βρίσκονται στο 21,5%, ενώ για τον Αντώνη Σαμαρά στο… 61,5%!
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου