Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 03, 2015

Το «σχέδιο» των Γερμανών για αξιολόγηση και χρέος



Μπαράζ αναφορών σήμερα για την Ελλάδα από τα γερμανικά ΜΜΕ, τα οποία είτε επικαλούνται αναλύσεις είτε αξιωματούχους της Ευρωζώνης.
Στο επίκεντρο βρίσκεται το πότε θα ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση της...ελληνικής οικονομίας, καθώς «βλέπουν» καθυστερήσεις λόγω των εκλογών. Το ίδιο είχε δηλώσει και ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν.


Η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung υπό τον τίτλο «Το ΔΝΤ παραμένει», αναφέρει ότι η απόφαση για συμμετοχή ή όχι του ΔΝΤ θα ληφθεί το νωρίτερο στο τέλος Νοεμβρίου και ότι η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί την ίδια περίοδο. Το ίδιο γράφει και το γερμανικό δίκτυο ΜΝΙ, όπως γράφει η Deutsche Welle. Δηλαδή, η αξιολόγηση θα καθυστερήσει για το Νοέμβριο.
Η όποια καθυστέρηση θα φέρει με τη σειρά της καθυστέρηση και στη συζήτηση για το χρέος, ενώ την ίδια ώρα στο επίκεντρο βρίσκεται και η συμμετοχή του ΔΝΤ στο νέο πρόγραμμα, κατ’ απαίτηση και του Βερολίνου.
Όπως έχουμε γράψει στο Ολυμπία, οι Βρυξέλλες έχουν εστιάσει στις ισπανικές εκλογές, σε τέτοιο βαθμό που θα έλεγε κανείς ότι δεν θέλουν να δώσουν το παραμικρό στην Ελλάδα μέχρι να δουν το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα στη Μαδρίτη.


Posted by economikos 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου