Τρίτη, Μαΐου 14, 2024

Ρένα Κουβελιώτη / Απρόκλητη επίθεση - Μου προκάλεσε αιμάτωμα και κακώσεις στον αυχένα- Οργή στο Twitter: «Αυτό είναι το κράτος δικαίου του Μητσοτάκη»ΒΙΝΤΕΟΤην επίθεση που δέχτηκε ενώ έκανε ρεπορτάζ για αυθαίρετες εργασίες περιέγραψε η δημοσιογράφος - «Ο άνθρωπος αυτός με μια λαβή γύρισε το χέρι πίσω μου»


Οίδημα στην κλείδα και αιμάτωμα και κακώσεις στον αυχένα, υπέστη η δημοσιογράφος του Alpha Ρένα Κουβελιώτη, από την επίθεση που δέχτηκε κατά τη διάρκεια ρεπορτάζ, με την ίδια να αναφέρει ότι είναι αποφασισμένη να συνεχίσει την έρευνα.

Η δημοσιογράφος περιέγραψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού τα όσα συνέβησαν, λέγοντας ότι έκανε ρεπορτάζ για αυθαίρετες εργασίες, σε χώρο στη νοτιοανατολική Αττική, που θα μπορούσαν να προκαλέσουν πυρκαγιά, καθώς έκαναν οξυγονοκόλληση δίπλα σε ξερά χόρτα.


«Η καταγγελία ήταν ότι υπήρχαν αυθαίρετες εργασίες, ένα αυθαίρετο εργοτάξιο και ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα. Πλησιάσαμε αυτόν τον κύριο, θέλω να πιστεύω ότι είναι εργαζόμενος και τον ρωτήσαμε με τίνος άδεια γίνονται οι εργασίες και δεχθήκαμε απρόκλητη επίθεση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε για την επίθεση ότι «ο άνθρωπος αυτός με μια λαβή γύρισε το χέρι πίσω μου πίσω προκαλώντας οίδημα στην κλείδα και αιμάτωμα και κακώσεις στον αυχένα. Χρειάστηκε να επέμβει εισαγγελέας και η αστυνομία, γιατί κρύφτηκε στη συνέχεια σε συγκεκριμένο σπίτι και να συλληφθεί».

«Αύριο είναι το δικαστήριο. Θα έχει ενδιαφέρον να ακούσουμε να μας πει για ποιον δουλεύει, για ποιον είναι εργαζόμενο κι αν ο χώρος είναι κοινόχρηστος, όπως λέει το ρεπορτάζ», συμπλήρωσε και πρόσθεσε ότι «μας μήνυσαν και εμάς για ψευδή καταμήνυση. Έχουμε έγγραφο ότι είναι κοινόχρηστος ο χώρος (...) Η δημοσιογραφία όπως δεν φιμώνεται».
Τα πρώτο μήνυμα της Ρένας Κουβελιώτη μετά την επίθεση – Οργή στο Twitter: «Αυτό είναι το κράτος δικαίου του Μητσοτάκη»


Με ποιες υποθέσεις είχε ασχοληθεί η δημοσιογράφος το τελευταίο διάστημα


Έντονη ανησυχία προκάλεσε η άγρια επίθεση κατά της δημοσιογράφου Ρένας Κουβελιώτη εν ώρα ρεπορτάζ. Η δημοσιογράφος του Alpha που τραυματίστηκε σοβαρά, προχώρησε σε ανάρτησή στέλνοντας ηχηρή απάντηση ότι τίποτα δεν θα την εμποδίσει να κάνει το ρεπορτάζ της.

«Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας. Είμαι αρκετά καλά ώστε να σας διαβεβαιώσω πως η έρευνα θα συνεχιστεί με κολάρο ή μη» έγραψε η μαχητική δημοσιογράφος στο Twitter (X) που το τελευταίο διάστημα ασχολήθηκε με δύο υποθέσεις που απασχόλησαν έντονα την κοινή γνώμη, την δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι και την κακοποίηση του χάσκι Όλιβερ στην Αράχωβα.Ο δράστης που επιτέθηκε στη δημοσιογράφο και την τραυμάτισε στον ώμο συνελήφθη από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. ενώ η κ. Κουβελιώτη υπέβαλλε μήνυση σε βάρος του.

Νωρίτερα η ΕΣΗΕΑ γνωστοποίησε και καταδίκασε την επίθεση σε βάρος της δημοσιογράφου:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ παρακολουθεί με ανησυχία την εξέλιξη της υγείας της συναδέλφου Ρένας Κουβελιώτη, μετά την επίθεση που δέχθηκε, την ώρα που έκανε ρεπορτάζ, με συνέπεια να τραυματισθεί σοβαρά.

Για μία ακόμα φορά το Διοικητικό Συμβούλιο τονίζει ότι, η προσπάθεια εκφοβισμού και φίμωσης των λειτουργών της ενημέρωσης με την άσκηση βίας δεν θα αποδώσει. Ο δημοσιογράφος οφείλει να υπηρετεί την ενημέρωση και την ελεύθερη έκφραση, σύμφωνα με τις αρχές δεοντολογίας του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, όπως και έπραξε η συνάδελφος.

Το Διοικητικό Συμβούλιο δηλώνει ότι θα βρίσκεται στο πλευρό της συναδέλφου σε όλες τις ενέργειές της».
Οργή στο Twitter (X)

Την ίδια στιγμή, η είδηση που κάνει τον γύρο του διαδικτύου έχει προκαλέσει οργή στους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους για την επίθεση και υπενθυμίζουν την κατρακύλα της χώρας μας στην Ελευθερία του Τύπου και την στοχοποίηση των δημοσιογράφων.

.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου