Σάββατο, Οκτωβρίου 10, 2015

Διπλή ισχυρή έκρηξη στην Αγκυρα - Φόβοι για δεκάδες θύματα

Τουλάχιστον είκοσι νεκροί.

Δείτε φωτογραφίες ...


Δύο ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν την τουρκική πρωτεύουσα το πρωί του Σαββάτου με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για πολλούς νεκρούς (τουλάχιστον είκοσι) και τραυματίες.

Οι εκρήξεις ...
σημειώθηκαν σε κεντρική διασταύρωση κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό της Άγκυρας, κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης για την «εργασία, ειρήνη και δημοκρατία».

Οι εκρήξεις  σημειώθηκαν με διαφορά 10-20 δευτερολέπτων και έπνιξαν στο αίμα μια πορεία για την ειρήνη.
Οι πρώτες πληροφορίες είναι συγκεχυμένες, ενώ σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολή» ενδέχεται να πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας.  Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, αξιωματούχοι της τουρκικής κυβέρνησης κάνουν λόγοι για «τρομοκρατική επίθεση» και εξετάζουν ισχυρισμούς σύμφωνα με τους οποίους βομβιστής αυτοκτονίας ευθύνεται γι αυτήν.
Ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου συγκάλεσε έκτακτο συμβούλιο με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιαλτσίν Ακντογκάν, κυβερνητικούς αξιωματούχους και τους επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας μετά την πολύνεκρη επίθεση.
blast2
Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk μετέδωσε ότι οι εκρήξεις σημειώθηκαν πριν από μια προγραμματισμένη πορεία «ειρήνης» σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σύγκρουση μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων και κούρδων μαχητών στη νοτιοανατολική Τουρκία, έπειτα από εκεχειρία δυο χρόνων.
Ρεπόρτερ του πρακτορείου Ρόιτερ που βρίσκεται στο σημείο είδε τουλάχιστον 15 πτώματα  στο έδαφος καλυμμένα από σημαίες, ενώ κηλίδες αίματος και ανθρώπινα μέλη είναι διάσπαρτα στο δρόμο.
Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι είδαν πολλούς νεκρούς να κείτονται στο έδαφος.
Οι συγκεντρωμένοι μπροστά από το σταθμό θα έπαιρναν μέρος στη διαδήλωση που είχαν οργανώσει από κοινού η συνομοσπονδία εργαζομένων στο δημόσιο τομέα ΚΕΣΚ, η συνομοσπονδία εργατικών συνδικάτων ΝΤΙΣΚ, η Ένωση Ιατρών Τουρκίας (ΤΤΒ) και η Ένωση Επιμελητηρίων Μηχανικών (ΤΜΜΟΒ) με τίτλο «Σε πείσμα του πολέμου, ειρήνη εδώ και τώρα -Ειρήνη-Ψωμί-Δημοκρατία.
blast4

Δεκάδες ασθενοφόρα έχουν καταφθάσει στο σημείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου