Τετάρτη, Οκτωβρίου 21, 2015

«Μάγοι» της Γκάμπια με «μαντείο» στον Αγ. Παντελεήμονα


Οι «μάγοι» από την Γκάμπια, που διαφημίζονταν στο διαδίκτυο και με φυλλάδια στους δρόμους της Αθήνας, είχαν ανοίξει «μαντείο» στον Αγ. Παντελεήμονα.

Ένας από τους μάγους με καταγωγή από την Γκάμπια εδώ και χρόνια ασκούσε το επάγγελμα του...
μελλοντολόγου-μάγου και του μέντιουμ εξαπατώντας δεκάδες συμπολίτες μας. «Τον ξέρω ναι, αφού πάω και παίρνω τα κοινόχρηστα. Αυτός είναι εδώ από το 2011. Η επιχείρηση έγινε την Παρασκευή το μεσημέρι και μάζεψαν τουλάχιστον 6 άτομα» είπε στο protothema.gr ο διαχειριστής της πολυκατοικίας στην οδό Αγίου Μελετίου Χρήστος Ζαπαδιώτης.

Στην οδό Αγίου Μελετίου 160, στον 1ο όροφο μπαινόβγαιναν επιχειρηματίες και καλλιτέχνες προκειμένου να πάρουν μια συμβουλή από το μεγάλο μέντιουμ, τον «αλάνθαστο» όπως τον αποκαλούσαν, ενώ η επίσκεψη των πελατών κρατούσε κάτι περισσότερο από πέντε λεπτά.

«Εδώ ερχόντουσαν δύο τζιπ το πρωί γύρω στις 8:30, και κατέβαιναν δυο κοπελιές και ερχόταν και άλλη μια κυρία με ένα Suzuki η οποία έκρυβε το αυτοκίνητο της. Όλες ερχόντουσαν με μια τσάντα πλαστική, κάτι άφηναν, κάτι έπαιρναν και έφευγαν. Οι πολλοί πελάτες ερχόντουσαν από το μεσημέρι και έπειτα. Οι περισσότερες ήταν γυναίκες. Τους άνοιγε, τις έβλεπε για πέντε λεπτά και έφευγαν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χρήστος.

Ενδιαφέρον έχει και η διαφήμιση του μέντιουμ σε διάφορες σελίδες στο διαδίκτυο όπως αυτή σε μεγάλη εταιρία αγγελιών η οποία τροποποιήθηκε σήμερα αλλά έχει δημιουργηθεί στις 16 Οκτωβρίου 2014, έχοντας ξεπεράσει τις 1.000 προβολές.
Η αγγελία αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής: «Εξέχων μάγος, πνευματιστής, μέντιουμ. Βοήθεια, λύση κάθε σοβαρού προβλήματος. Λύνει κάθε είδους μαγεία, γλωσσοφαγιά. Αποτελέσματα 100%, ερωτικά, σχέσεις, γάμος, επανασυνδέσεις, επαναφορές. Εύνοια, άνοιγμα τύχης επαγγελματικών. Αντιμετωπίζει χρόνιες παθήσεις, σεξουαλική ανικανότητα. Γνώση, εμπειρία, δύναμη, εγγύηση επίλυσης 100% . Αγίου Μελετίου 160, Αθήνα».

Ο μάγος μένει μόνιμα στο διαμέρισμα του 1ου ορόφου στην πολυκατοικία στην οδό Αγίου Μελετίου από το 2011 και έχει και δύο παιδάκια.

«Αυτός μένει μόνιμα εδώ. Η γυναίκα του ερχόταν κάθε καλοκαίρι με ένα μωρό και τώρα έχουν και δεύτερο μωρό. Εχθές που πήγα να πάρω τα κοινόχρηστα δεν άνοιξε έτσι όπως άνοιγε παλιότερα. Ήταν κάπως φοβισμένος. Έρχονται πολλοί μέσα εδώ. Μαγειρεύουν τρώνε και φεύγουν. Στο σπίτι του υπάρχει πολύ κόσμος» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο διαχειριστής της πολυκατοικίας.

Οι «μάγοι» από την Γκάμπια, που διαφημίζονταν στο διαδίκτυο και με φυλλάδια στους δρόμους της Αθήνας, είχαν ανοίξει «μαντείο» στον Αγ. Παντελεήμονα, όπου μπορούσαν να λύσουν προσωπικά προβλήματα με τις «ειδικές-μαγικές» ικανότητές τους...

Οι αρχικές παροχές ήταν δωρεάν αλλά η οριστική επίλυση του προβλήματος θα ερχόταν μόνο όταν οι απογοητευμένοι πολίτες, έδιναν κάποια χρήματα στους «πνευματιστές-μελλοντολόγους»,οι οποίοι μπορούσαν να επέμβουν στο... μέλλον, σύμφωνα με τις επιθυμίες των πελατών. Στις περιπτώσεις που οι πελάτες αντιδρούσαν στις οικονομικές απαιτήσεις τους, οι τρεις «μάγοι» τους απειλούσαν ότι θα στρέψουν τις «ειδικές» ικανότητές τους εναντίον των ιδίων αλλά σε βάρος συγγενών που θα «πάθαιναν κακό».

Η υπόθεση, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., αναδεικνύει την ανάγκη των πολιτών να βρουν «κάπου να ακουμπήσουν» για να λύσουν τα προβλήματά τους, καταφεύγοντας ακόμη και σε επιτήδειους απατεώνες, οι οποίοι εκμεταλλεύονται την αδύναμη ψυχολογική τους κατάσταση. Οι τρεις δράστες από την Γκάμπια, ηλικίας 35, 34 και 31 χρόνων, είχαν κατορθώσει να εξαπατήσουν τουλάχιστον δύο πολίτες αποκομίζοντας 40.000 ευρώ, ωστόσο οι αξιωματικοί της αστυνομίας, εκτιμούν πως ο αριθμός των πολιτών είναι πολύ μεγαλύτερος όπως και η λεία των απατεώνων.

Την περασμένη Τρίτη, μία 50χρονη γυναίκα απευθύνθηκε στους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ομονοίας, καταγγέλλοντας ότι εξαιτίας προσωπικού προβλήματος που την απασχολούσε ήρθε σε επαφή με τους τρεις «μάγους», οι οποίοι της συστήθηκαν ως «μελλοντολόγοι-πνευματιστές». Την έπεισαν ότι με τις «ειδικές-μαγικές» ικανότητες που κατείχαν είχαν την δυνατότητα να λύσουν το πρόβλημά της. Η 50χρονη πήγε στο «μαντείο» που είχαν στήσει σε διαμέρισμα 1ου ορόφου πολυκατοικίας στην οδό Αγ. Μελετίου στον Αγ. Παντελεήμονα. Εκεί λειτουργούσε το γραφείο «χειρομαντείας-επίλυσης μαγείας-βασκανίας». Αρχικά της είπαν ότι οι υπηρεσίες τους είναι δωρεάν αλλά μετά από αλεπάλληλες συναντήσεις της ζήτησαν να τους δώσει 400 ευρώ αλλιώς την απείλησαν ότι θα χρησιμοποιήσουν τις «ιδιαίτερες πνευματικές τους ικανότητες» και θα βλάψουν συγγενείς της και την ίδια.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας η παθούσα συναντήθηκε με τους τρεις άνδρες για να τους παραδώσει τα χρήματα που είχαν προσημειωθεί, για να ακολουθήσουν οι συλλήψεις με την παραλαβή τους από τους δράστες.

Σε έρευνα που έγινε στο διαμέρισμα βρέθηκαν 5 κινητά τηλέφωνα, πλήθος διαφημιστικών φυλλαδίων που διαφήμιζαν τις πνευματικές-μαντικές ικανότητές τους με φωτογραφίες, στοιχεία επικοινωνίας μαζί τους, διάφορες τράπουλες «αστρολογικού» τύπου, διάφορα μαρμάρινα πλακίδια που είχαν εντυπωμένα σχέδια χεριών (χειρομαντία) και φράσεις σε αραβική γραφή καθώς και διάφορες ιδιόχειρες σημειώσεις στις οποίες υπήρχαν φωτογραφίες και στοιχεία πολιτών-πελατών. Η δράση των απατεώνων προσδιορίζεται χρονικά από τον Μάιο του 2013, όπου στο διαμέρισμα υποδέχονταν τους πολίτες, που αντιμετώπιζαν προσωπικά προβλήματα και πείθονταν από τους ισχυρισμούς τους ότι μπορούσαν να τα επιλύσουν με «τελετές μαγείας». Προκειμένου να αυξήσουν την πελατείας τους διαφήμιζαν το γραφείο στο διαδίκτυο και σε διαφημιστικά φυλλάδια που διένειμαν.

Από την μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα προέκυψε η εξαπάτηση μιας 56χρονης γυναίκας, από την οποία απέσπασαν 5.500 ευρώ και ενός 39χρονου από την Λευκάδα, ο οποίος τους είχε δώσει 35.000 ευρώ, ενώ ένας 37χρονος από τη Ρόδο «έσωσε» τα χρήματά του γιατί το ραντεβού είχε δοθεί την ημέρα της σύλληψής τους.

Οι δράστες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν στον 18ο Τακτικό Ανακριτή ενώ συνεχίζεται η έρευνα για να διαπιστωθεί τυχόν συμμετοχή τους σε παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου