Κυριακή, Νοεμβρίου 29, 2015

Αισιοδοξία Τσίπρα πριν από τη Σύνοδο: Θα βρεθούν λύσεις για την προσφυγική κρίση

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ
Την αισιόδοξη εκτίμηση ότι θα βρεθούν οι λύσεις για την αντιμετώπιση του προσφυγικού κύματος εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, προσερχόμενος στην έκτακτη Σύνοδο... Ευρωπαϊκής Ενωσης- Τουρκίας, στις Βρυξέλλες.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι θα μπορούν να γίνουν βήματα ως προς την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, αλλά επεσήμανε ότι ταυτόχρονα θα πρέπει οι τουρκικές αρχές να κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για να μειωθούν οι προσφυγικές ροές, διότι κανείς δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ένα τόσο τεράστιο ρεύμα.

Ακόμη, αναφερόμενος στην επίσκεψή του στην Τουρκία, έκανε λόγο για εξαιρετικά εποικοδομητικό διάλογο με τον Αχμέτ Νταβούτογλου και τον Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ελληνας πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη Σύνοδο ως ένα σημαντικό βήμα επίλυσης της προσφυγικής κρίσης, η οποία -όπως είπε- βρίσκεται σε δραματική κορύφωση και ως τούτο επείγει η ΕΕ και η Τουρκία να περάσουν σε «γρήγορες δράσεις».

Πηγή: Αισιοδοξία Τσίπρα πριν από τη Σύνοδο: Θα βρεθούν λύσεις για την προσφυγική κρίση | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/238193/aisiodoxia-tsipra-prin-apo-ti-synodo-tha-vrethoyn-lyseis-gia-tin-prosfygiki-krisi#ixzz3st8chuW0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου