Σάββατο, Ιανουαρίου 30, 2016

Από τον Ελαιώνα θα περάσει η Ολυμπιακή Φλόγα...

Το ότι η Ολυμπιακή φλόγα θα περάσει από την ανοιχτή δομή φιλοξενίας στον Ελαιώνα τον Απρίλιο και ένας πρόσφυγας θα είναι...
λαμπαδηδρόμος στο δρόμο της προς το Ρίο, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, που βρέθηκε χθες στον Ελαιώνα στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψης του στην Αθήνα.

Τον συνόδευαν ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΔΟΕ και Ειδικός Πρεσβευτής του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για τους νεαρούς πρόσφυγες και τον αθλητισμό, Ζακ Ρόγκ, ο αναπληρωτής υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, που χαρακτήρισε απαράδεκτα τα σενάρια περί ανταλλαγής χρέους-προσφυγικού και τόνισε ότι δεν υπάρχουν σχέδια για τη δημιουργία νέας εγκατάστασης για τους πρόσφυγες εντός του δήμου Αθηναίων.

Ο κ. Μπαχ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με αρκετούς πρόσφυγες από διάφορες εθνικότητες ανάμεσα στους οποίους και αθλητές στις χώρες τους και να παίξει ποδόσφαιρο με τα παιδιά στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ελαιώνα που χρηματοδοτήθηκαν από τη ΔΟΕ και την ΕΟΕ. Στη συνέχεια παραχωρήθηκε συνέντευξη τύπου στην οποία εκτός από όσους αναφέρθηκαν παραπάνω συμμετείχαν οι κκ. Φιλίπ Λεκλέρκ, ο εκτελών χρέη Αντιπροσώπου Ύπατης Αρμοστείας ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες sτην Ελλάδα και ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός.

«Η παρουσία του κ. Μπαχ δεν μπορεί παρά να συνδέεται με τα μηνύματα ειρήνης που φέρνουν τα αθλήματα και οι Ολυμπιακοί Αγώνες σε όλον τον κόσμο. Η παρουσία της ΔΟΕ είναι πολύ σημαντική για τη χώρα μας που περνάει δύσκολες στιγμές και στέλνει ένα μήνυμα αξιοπρέπειας για την Ελλάδα και τους πρόσφυγες. Είπα στον κ. Μπαχ ότι βασιζόμαστε πάνω του και θα ήθελα να βοηθήσει, να αποτελέσει πρεσβευτή της μεγάλης προσπάθειας που κάνουμε», τόνισε ο κ. Μουζάλας που πήρε πρώτος το λόγο για να συνεχίσει ο πρόεδρος της ΔΟΕ.

«Είμαστε εδώ για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας προς τους πρόσφυγες που υποφέρουν. Η επίσκεψη μας ήταν συναισθηματικά φορτισμένη και συγκινητική. Μιλήσαμε με οικογένειες και παιδιά και μάθαμε για το δύσκολο ταξίδι που κάνουν. Η αλληλεγγύη είναι ολυμπιακή αξία και η ΔΟΕ προσπαθεί να βοηθήσει με τρεις τρόπους. Πρώτον, με τη μακρόχρονη συνεργασία μας με τον ΟΗΕ και την Ύπατη Αρμοστεία για τους πρόσφυγες. Δεύτερον, τη συνεργασία μας με τις κατά τόπους ολυμπιακές επιτροπές στη προσπάθεια μας να συμβάλλουμε στη βελτίωση των υποδομών για τους πρόσφυγες παγκοσμίως. Έχουμε ένα ειδικό ταμείο 2 εκατομμυρίων δολαρίων και αυτά τα χρήματα χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία αθλητικών υποδομών στους χώρους που φιλοξενούνται πρόσφυγες. Τρίτον, προσπαθούμε να εντοπίσουμε τους αθλητές και τις αθλήτριες που βρίσκονται ανάμεσα στους πρόσφυγες και να τους διευκολύνουμε όσο μπορούμε προσφέροντας υποτροφίες και διευκολύνοντας τους να έρθουν σε επαφή με τις εθνικές ομοσπονδίες των χωρών στις οποίες βρίσκονται», τόνισε ο κ. Μπαχ σχετικά με το έργο της ΔΟΕ στο προσφυγικό.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

efsyn.gr
Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου