Δευτέρα, Μαΐου 30, 2016

Γιατί χαίρεται ο κόσμος;...

Στο Μέγαρο Μαξίμου εξακολουθούν να πλέουν σε πελάγη ευτυχίας και αισιοδοξίας μετά το Eurogroup. Έτσι τουλάχιστον δείχνουν προς τους συνομιλητές τους, προφανώς για να...
το μεταφέρουν προς τα έξω.

Λένε ότι όλα θα έχουν τελειώσει ως τα μέσα Ιουνίου, ότι τότε θα εισπράξουμε την πρώτη δόση των 7,5 δισ. ευρώ, ότι ο Πρωθυπουργός θα συγκαλέσει Υπουργικό Συμβούλιο, ώστε να μοιράσει αρμοδιότητες για τις 100 πρώτες ημέρες της ανάπτυξης. Λένε ακόμη πως έδωσε εντολή στους υπουργούς του να μην υπολογίζουν εφέτος καλοκαίρι, επειδή τους περιμένουν πολλά νομοσχέδια για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Δεν γνωρίζω από πού πηγάζουν αυτή η αισιοδοξία και ο πανηγυρισμός. Μάλλον για εσωτερική κατανάλωση προσφέρονται. Γιατί, όπως λένε οι τροϊκανοί, ο Αλ. Τσίπρας έχει ακόμη δρόμο να διαβεί. Θα περάσει από ψιλό κόσκινο το φθινόπωρο.

Στην πραγματικότητα τον έχουν υποβάλει σε μια διαρκή διαδικασία αυστηρής επιτήρησης. Με την πρώτη ευκαιρία θα του τραβήξουν το χαλί. Τους έκανε τη δουλειά και αν νιώσουν ότι δεν τραβάει άλλο, θα ψάξουν για εναλλακτική λύση και θα τον παρατήσουν. Ο κ. Τσίπρας τα γνωρίζει όλα αυτά. Τα έκαναν, αν θυμάστε, οι τροϊκανοί και στους προηγούμενους.

ΒΗΜΑτοδότης
Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου