Δευτέρα, Μαΐου 02, 2016

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Οι άγνωστες συγκινητικές ιστορίες της ζωής του Παντελή Παντελίδη και το μεγάλο πάθος του... και ένα βίντεο ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ για το ατύχημα

Ένα “φαινόμενο” που ήρθε εντελώς ξαφνικά σαν τυφώνας, σαρώνοντας τα πάντα, αλλά έφυγε τόσο γρήγορα και τόσο άδοξα. Ένα παιδί αυτοδημιούργητο, γεμάτο όνειρα και πάθος για τη μουσική, τη δική του μουσική με τους φανατικούς οπαδούς αλλά και τους...

ορκισμένους εχθρούς. Ακόμη και αυτοί όμως που θεωρούσαν ότι η μουσική και τα τραγούδια του δεν ήταν της αισθητικής τους, αναγνώριζαν την αυθεντικότητά του. Γιατί ήταν αυθεντικός, δεν του άρεσαν τα “δήθεν” και οι “δήθεν” που έχουν κατακλύσει τη νυχτερινή μας ζωή. Και γι’ αυτό τον λόγο όλοι “πάγωσαν” στο άκουσμα του θανάτου του. Όλοι στενοχωρέθηκαν, όλοι αισθάνθηκαν έναν κόμπο στο λαιμό τους, όλοι με κόπο προσπαθούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους.

Μέσα σε δευτερόλεπτα μια ζωή που υποσχόταν ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία έσβησε στην άσφαλτο κοντά στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης. Ο Παντελής Παντελίδης δεν είναι πια ανάμεσά μας. Το “φαινόμενο” που μέσα σε λιγότερο από πέντε χρόνια εκτοξεύθηκε στην κορυφή, προκαλώντας ταραχή σε όλη την “πιτσιρικαρία” και γεμίζοντας μόνος του μαγαζιά, τώρα θα λέει εκεί πάνω τα δικά του “καψουροτράγουδα”. Λίγο μετά τις 8 το πρωί της Πέμπτης 18 Φεβρουαρίου το νήμα της ζωής του κόπηκε, παγώνοντας τους πάντες.



Στο Ασκληπιείο της Βούλας θρήνος και οδυρμός για ένα νέο παιδί, τόσο αγαπητό από τους συναδέλφους του, που πήγαν στο νοσοκομείο αποσβολωμένοι, μη θέλοντας να πιστέψουν αυτό που είχε συμβεί. Γιατί είπαμε. Πάνω από όλα ο Παντελής ήταν αυθεντικός και γι’ αυτό τον αγαπούσαν. Πήγαν να συμπαρασταθούν στους γονείς του, στα αδέλφια του, αλλά κανείς τους δεν άντεξε. Λύγισαν. Θρήνος και στο σημείο όπου άφησε την τελευταία του πνοή. Από απλούς ανθρώπους που τον αγάπησαν, γιατί ο Παντελίδης δεν ήταν σταρ. Ήταν ένας από αυτούς, όπως έγραψε στο επίσημο site της και η ΑΕΚ, η αγαπημένη του ομάδα. Γι’ αυτό και λατρεύτηκε όσο λίγοι.

“Γουστάρω”
«Γουστάρω Παντελίδη με παντόφλα και κιθάρα». Φράσεις λατρείας στο YouTube όταν ξαφνικά έκανε την εμφάνισή του στο Διαδίκτυο και τα “κλικ” έπεφταν βροχή. Τι κι αν κάποιοι μίλησαν για κακή απομίμηση του Νότη Σφακιανάκη ή κι αν γέλασαν με τα βιντεάκια από την κρεβατοκάμαρα και το σαλόνι του σπιτιού του; Τι κι αν το όνομά του δεν ήταν εύηχο καλλιτεχνικά; Η “μαγιά” του... πιστού του στρατού είχε δημιουργηθεί. Με απίστευτο πείσμα και τρέλα ανέτρεψε όλα τα δεδομένα!




Δεν έκανε περιττά έξοδα, όπως κάνουν οι περισσότεροι τραγουδιστές όταν θέλουν να γίνουν γνωστοί, δεν χτύπησε την πόρτα κάποιας δισκογραφικής εταιρείας, δεν παρακάλεσε και δεν «κρεμάστηκε» από κάποιον επιχειρηματία. Τον στήριζαν τα φιλαράκια του και η οικογένειά του. Είχε πάθος με το τραγούδι. Όπου πήγαινε έπαιρνε μαζί την κιθάρα του και εκεί που βρισκόταν, σε ταβέρνες, στο σαλόνι του σπιτιού του, στην κρεβατοκάμαρά του, στο εξοχικό του, έβαζε τα «κολλητάρια» του να τραβούν βίντεο και να τα ανεβάζουν στο διαδίκτυο.

Ο μέντοράς του
Το λαϊκό παιδί από τη Νέα Ιωνία από το πουθενά προσέλκυσε το ενδιαφέρον χιλιάδων ανθρώπων, στην ουσία αποτέλεσε «φαινόμενο της δισκογραφίας», σε μια περίοδο μάλιστα που η εμφάνιση νέων προσώπων στο χώρο αυτό είναι ανύπαρκτη. Και το κυριότερο διέψευσε όσους υποστήριζαν ότι ήταν… μόδα που θα κρατούσε το πολύ ένα χρόνο. Πέρασαν σχεδόν πέντε και κανείς δεν ξέρει πόσα ακόμα θα περνούσαν αν δεν κοβόταν τόσο απότομα το νήμα της ζωής του. Ο επιχειρηματίας του «Teatro Music Hall» Κώστας Μπερτάκης όταν τον είδε σε μια από τις εμφανίσεις του στα μικρά μαγαζιά που τραγουδούσε, «κόλλησε» μαζί του. Τον πίστεψε! Τον πλησίασε και από τότε, έγινε ο «δικός» του άνθρωπος. Τον πήρε από το χέρι και τον πήγε στη Minos-Emi! Έτσι ξεκινάνε όλα για τον Παντελή Παντελίδη, που αφήνει πίσω του τα πρόχειρα στημένα βίντεο, την μπάλα, το Ναυτικό και παίρνει τον ανηφορικό δρόμο της αναγνώρισης. Κι έφτασε μέχρι την κορυφή της!

Μπάλα, μουσική και Ναυτικό
Στην κλασική ερώτηση “τι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις”, ο Παντέλος απαντούσε τραγουδιστής ή ποδοσφαιριστής. Η μπάλα ήταν το πάθος του και μάλιστα όσοι τον ήξεραν μιλούσαν για πολύ καλό επθετικό. Μεγαλωμένος ουσιαστικά στο πρακτορείο της οικογένειας στη γειτονιά του, τη Νέα Ιωνία, ονειρευόταν να βάζει γκολ και να αποθεώνεται. Όμως η μεγαλοκαρδία δεν τον άφησε να ασχοληθεί επαγγελματικά. Η “καψούρα” του ήταν το τραγούδι και του την είχε μεταδώσει ο πατέρας του Σταύρος ο οποίος του έκανε δώρο μια κιθάρα όταν ήταν 16 ετών. Ακούει Διονυσίου, Αγγελόπουλο, Καρρά, Καζαντζίδη, του αρέσει πολύ το λαϊκό τραγούδι, αλλά ακούει και ροκ και metal. Τελικά, βρέθηκε Υπαξιωματικός στο Πολεμικό Ναυτικό. Του άρεσε η θάλασσα, τα ταξίδια, είχε μεγαλώσει και με στρατιωτικό τρόπο, όμως η μουσική ήταν το μεράκι του.




Έγραψε το πρώτο του κομμάτι σε ροκ ύφος: «Άσε με να νιώσω την αναπνοή σου», που το ανέβασε στο διαδίκτυο. Οι 18.719 χρήστες που μπήκαν και το άκουσαν αναρωτιόντουσαν ποιος ήταν, αφού δεν είχε βάλει ούτε το όνομα ούτε τη φωτογραφία του! Στο Ναυτικό έφτασε μέχρι το βαθμό του Αρχικελευστή, απ’ όπου δήλωσε παραίτηση όταν μπόρεσε να συντηρηθεί οικονομικά από το τραγούδι. Δειλά-δειλά και κατόπιν παρότρυνσης των φίλων του, ξεκινάει κάποιες εμφανίσεις σε μαγαζιά της επαρχίας αλλά και σε συνοικιακά μαγαζιά της Αθήνας. Οι φίλοι του ανέκαθεν τον στηρίζουν, τον εμψυχώνουν και από την πρώτη στιγμή ποντάρουν σε αυτόν. Εκείνοι ανεβάζουν τα τραγούδια του στο YouTube και δικαιώνονται. “Μια παρέα πέντε άτομα είμαστε από τη γειτονιά και άλλοι πέντε που γνώρισα όταν ξεκίνησα στις πίστες. Αυτοί οι δέκα είναι οι φίλοι μου και μάλιστα βγαίνουμε όλοι μαζί” θα πει σε συνέντευξή του για τα φιλαράκια του.




“Δεν ταιριάζετε…”
Το τραγούδι που αγάπησε και με αυτό τον έμαθε όλη η Ελλάδα το έγραψε για τον μεγάλο έρωτα της ζωής του που κράτησε ενάμιση χρόνο… «Δεν ταιριάζετε σου λέω, τόσο αντικειμενικά στο λέω και ας τις φίλες σου να λένε το αντίθετο, ξέρεις μάτια μου πού μένω κι όσο δίνεσαι θα περιμένω, από αντίδραση το ξέρω το ‘κανες κι αυτό»… Η όμορφη αισθητικός, που είναι ο μεγάλος έρωτας του Παντελή, μια εβδομάδα μετά το χωρισμό τους βγαίνει με τον νέο της συνοδό και στο μαγαζί που διασκεδάζει στην αγκαλιά του καινούριου της συντρόφου τυχαία βρίσκονται κάποιοι φίλοι του Παντελή. Την γράφουν σε βίντεο, του το στέλνουν και εκείνος τον καημό του τον κάνει τραγούδι, και μάλιστα επιτυχημένο! 15.000.000 άνθρωποι το άκουσαν μέσα από το YouTube ενώ εκείνη που το άκουσε πρώτη, όταν της το έστειλε, δεν πτοήθηκε καν και δεν επέστρεψε στην αγκαλιά του ποτέ ξανά. «Το χωρισμό τον γιορτάζουμε, γιατί όταν πεθαίνει κάτι, κάτι νέο γεννιέται», ήταν η απάντηση στους φίλους του, όταν εκείνοι ρωτούσαν «γιατί τα τραγούδια του βγάζουν πόνο με χαρούμενο σκοπό».




Ο Παντελής, λάτρης του γυναικείου φύλου αλλά και πολύ ρομαντικός, δοτικός, του άρεσε να είναι «κυνηγός» με τις γυναίκες και ιππότης. Εκείνες τον λάτρεψαν ενώ κέρδιζε όποιον τον πλησίαζε. “Χαμηλών τόνων, τύπος λαϊκός, απλός, ντροπαλός και χωρίς έπαρση” τα χαρακτηριστικά του, αλλά και “αρνητικός σε συνεντεύξεις και δηλώσεις». Επίσης αποκαλύφθηκε ότι βοηθούσε και άνεργους, αλλά με ένα βασικό όρο. “Να μην το μάθει κανείς!”.




“Έτρωγε τα πάντα και κάπνιζε πολύ!”
«Ο Παντελής; Τρώει τα πάντα, και μάλιστα σε μεγάλες ποσότητες, δεν προσέχει καθόλου τη διατροφή του. Γουστάρει να χαλαρώνει στο εξοχικό του στον Ωρωπό”, έλεγαν τα φιλαράκια του. “Του αρέσει να κοιτάζει τη θάλασσα και να καπνίζει. Καπνίζει πολύ και δεν το κόβει με τίποτα”. Στο ντύσιμό του ήταν “χύμα”, αλλά το τελευταίο διάστημα έπεσαν πάνω του στυλίστες και τον άλλαξαν! Δεν του πολυάρεσε στην αρχή αλλά συμβιβάστηκε με τους κανόνες καθωσπρεπισμού της showbiz. Όχι όμως για πολύ… “Πρεμιέρα πλησιάζει, κόλλησε το γκάζι” είναι το τελευταίο post στην επίσημη σελίδα του στο Facebook που έχει ανεβάσει εκείνος… Πόσο προφήτης ήσουνα ρε φίλε; Καλό ταξίδι...
ΤΗΣ ΕΥΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ/ Περιοδικό YES

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου