Τρίτη, Μαΐου 17, 2016

ΔΕΝ ΝΙΩΘΕΙΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΣ ΜΙΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΟΥΤΕ ΣΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ.

Είναι τεράστιο σφάλμα, να πιστεύουν ορισμένοι, πως από την μια το μίσος και η απέχθεια προς την αριστερά, σε συνδυασμό με την προσμονή της εξουσίας, μπορεί να εγκλωβίσει σκεπτόμενους δεξιούς ψηφοφόρους.

Όπως άλλωστε αποδείχθηκε, στις δυο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις και στο Δημοψήφισμα, κάτι τέτοιο.... δεν συμβαίνει πλέον.

Υπάρχει ένα ποσοστό απογοητευμένων ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας, που δεν μπόρεσε να υποστεί την "ιδεολογική χημειοθεραπεία" του Αντώνη Σαμαρά και τον έστειλε στον πάτο μαζί δυστυχώς με την Νέα Δημοκρατία.

Αυτό το ποσοστό -προσμετρήσιμο και δημοσκοπικά και με βάση τις αναλύσεις των εκλογικών αποτελεσμάτων- διαμορφώνει δυναμική πολιτικών επιτυχιών, ανάλογα με τις προτιμήσεις του.

Έτσι η κομματική νομενκλατούρα του εκάστοτε αρχηγού, όπως στην προκειμένη περίπτωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, χρησιμοποιώντας ως όπλο εγκλωβισμού το μίσος και την συνεχή αντιπαράθεση με την αριστερά, διαμορφώνει μια κατάσταση που μονολεκτικά θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί :"μπούμερανγκ".

Αντιδρώντας στον εκβιασμό αυτό, οι απογοητευμένοι του χώρου...εκδικούνται, ρίχνοντας την ψήφο τους αλλού.

Το ..."εμείς θα μείνουμε εδώ πιστοί στην Νέα Δημοκρατία", φαντάζει ως ρομαντικό λογοτεχνικό παίγνιο, όσο συνεχίζονται οι αποστασιοποιήσεις ή η αδιαφορία της νέας ηγεσίας απέναντι στην πραγματική ιδεολογία της παράταξης, τον ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό.

Η καθαρότητα της ιδεολογίας δεν πρέπει να δημιουργεί συνειρμούς ξεκαθαρίσματος λογαριασμών. Το αντίθετο.

Η πραγματική ιδεολογία της Νέας Δημοκρατίας, είναι εκείνη που συνθέτει. Ουσιαστικά, πολιτικά.

Υπό την έννοια αυτή, γιατί δεν προδίδουν την παράταξη εκείνοι που κατέστησαν τους ακροδεξιούς πόλους συνυπεύθυνους στην ηγετική φιλοδοξία; Γιατί δεν προδίδουν την παράταξη, εκείνοι που συμμαχούν με τον Ψυχάρη, τον Παπασταύρου, την Γεννηματά, τον Βενιζέλο, τον Θεοδωράκη. τον Μάνο κλπ κλπ.

Αλλά είναι προδότες εκείνοι που αποστασιοποιούνται και αντιδρώντας σε αυτήν την κατάσταση δεν ψηφίζουν Νέα Δημοκρατία, γιατί δεν είναι η Νέα Δημοκρατία της ...καρδιάς τους; Της ιδεολογίας τους;

Αυτόν ακριβώς τον κίνδυνο αυξάνει με γεωμετρική πρόοδο, δυστυχώς, η σημερινή ηγεσία. Και δεν είναι καθόλου καλό, για την παράταξη οι "ιδεολογικοί ιδιοκτήτες" να παραδίδουν τα κλειδιά στους "ενοικιαστές μιας άλλης ιδεολογίας"...-




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου