Τρίτη, Μαΐου 24, 2016

Τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια...

Δημήτρης Νανούρης

Στρεψοδικούν συστηματικά οι 144 κουμουνδουριστές -ο όρος ανήκει στον Εμμανουήλ Ροΐδη- και οι εννέα κατακαημένοι συνοδοιπόροι τους, ασκούμενοι με αξιοθαύμαστη σχολαστικότητα στην τέχνη της αποκατάστασης...
των παρεξηγημένων χρωμάτων. Κατόρθωσαν να εντοπίσουν σε ανύποπτο χρόνο τις 5.379 αποχρώσεις των «κόκκινων γραμμών» και βάλθηκαν έκτοτε να παρουσιάζουν με αμηχανία αδέξιου ταχυδακτυλουργού το μαύρο σαν άσπρο. Πετυχαίνουν μολαταύτα σωστό άθλο, καθότι ελαχίστως τους ευνοούν οι συνθήκες. Διατείνονται, επί παραδείγματι, ότι διέσωσαν τη δημόσια περιουσία από τις ιδιωτικοποιήσεις που απεργάζονταν οι Σαμαροβενιζέλοι.

Ανατρέχεις στα λιμάνια και τα αεροδρόμια. «Αυτά δεν πιάνονται» απαντούν σαν ζαβολιάρικα κουτσούβελα. «Η πώλησή τους είχε δρομολογηθεί από την επάρατο Δεξιά. Αλλωστε τα πονέσαμε και τα κλάψαμε σαν προσφιλείς μας ανθρώπους. Ιδού η ειδοποιός διαφορά της Αριστεράς». Μένεις με το στόμα ανοιχτό. Τι να πεις; Αναφέρεσαι στα τρόλεϊ και τα λεωφορεία, το τραμ και τον ΗΣΑΠ που βγαίνουν επί ημερών τους στο σφυρί μπιρ παρά. «Μα και τούτα θα τα εκποιούσαν οι προηγούμενοι και μάλιστα άκλαυτα» σε κατακεραυνώνουν.

Λογχίζουν την κοινή λογική. Τους θυμίζεις τον δεύτερο κατάλογο που εμφάνισε στη Βουλή ο Τσάκα-λόττος και περιέχει μετρό, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΔΕΗ, ώς και το ΟΑΚΑ. Εν τη ρύμη του λόγου του, πρόσφερε βορά στις διαθέσεις των δανειστών ακόμα και τον, εκτός λίστας, ΟΣΕ. Δίπλωμα αριστερής ευρεσιτεχνίας κατοχυρώνουν οι προφορικές εκχωρήσεις ΔΕΚΟ! Τα «νερά» αποσύρθηκαν εξαιτίας ενστάσεων βουλευτών. Προσωρινά όμως. Ο υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωσε πως θα τα επαναφέρει εν ευθέτω. «Τρέφαμε αυταπάτες, αλλά όχι πια» αποκρίνονται αφελώς οι συριζαίοι με το ακαταμάχητο επιχείρημα πως τώρα ξεπουλιούνται προς όφελος του λαού, ο οποίος ενέκρινε συλλήβδην τα μέτρα με την ψήφο του τον Σεπτέμβριο.

Ικανοποιημένος προδήλως κυβερνητικός επιτετραμμένος καμάρωνε ότι τσιμπημένο ΕΝΦΙΑ -το τρισκατάρατο χαράτσι που θα καταργούνταν αυθωρεί και παραχρήμα, άτιμο χρήμα- θα καταβάλουν φέτος μόλις εξακόσιες χιλιάδες νοικοκυριά. Αστεία πράγματα. Επικαλούνται διαρκώς την κοινωνική δικαιοσύνη και την ίση κατανομή των βαρών. Δεν τους αδικώ, διότι αυτήν την περίοδο τραβάνε μεγαλύτερο κουπί κι απ’ τους υποψήφιους στις πανελλαδικές εξετάσεις. Αντε να διαβάσεις εφτάμισι χιλιάδες σελίδες με φόρους και κόντρα μέτρα σε τρεις μέρες και μάλιστα χωρίς να γνωρίζεις τα SOS.


Ανάμεσα στα καϊνάρια της Κουμουνδούρου ξεχώρισε την εβδομάδα που πέρασε ένα υπέρλαμπρο άστρο που προσγειώθηκε στην γκλάβα μας από τον ουρανό σαν κομήτης. Πρόκειται για την εκ Κεφαλληνίας ορμώμενη Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ήτις ισχυρίστηκε ότι η αξίωση των δανειστών να αυξηθεί ο ΦΠΑ στο ρεύμα και το νερό θα έπληττε σοβαρά όλες τις οικογένειες. «Επειδή δύσκολα συμβαίνει και να πίνεις πολύ και να καπνίζεις πολύ και να καταναλώνεις πολλούς καφέδες, μοιράσαμε το ποσόν σε διάφορα είδη». Οποία ενάργεια πνεύματος! Και τι μελιστάλαχτο ύφος. Την ακούς και σου τρέχουν τα σάλια. Παρέλειψε βέβαια να αναφερθεί στα καύσιμα, τα τρόφιμα, την τηλεόραση, το τηλέφωνο, το ίντερνετ και ό,τι κινείται ή στέκεται, αλλά, δεν βαριέσαι, προέχει «να κλείσει η αξιολόγηση για να ανοίξει η συζήτηση για το χρέος»... με τη Μιχαλού ασφαλώς.
Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου