Τετάρτη, Μαΐου 25, 2016

ΑΠΟΣΥΡΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ.

(ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ)

Συντονισμός Eurostat , Παπακωνσταντίνου και Παπανδρέου για να αποσύρουν τις ευθύνες τους για την ψευδή διόγκωση του δημοσίου ελλείμματος του 2009...

Συντονισμός Eurostat , Παπακωνσταντίνου και Παπανδρέου για να αποσύρουν τις ευθύνες τους για την...

Η μεν Eurostat με την ίδρυση πονηρής εταιρείας επαιτείας,οι δε Παπακωνσταντίνου-Παπανδρέου με ελεεινές συνεντεύξεις στον ΣΚΑΪ
Από Ζωή Γεωργαντά, 20 Απριλίου 2016
Παίρνοντας αφορμή από το άρθρο “Πώς η Eurostat θα έπρεπε να απελευθερώσει τον εαυτό της από την κατηγορία της αποτυχίας της στο να μετρήσει αντικειμενικά το έλλειμμα και το χρέος της Ελλάδας το 2009-10” που δημοσιεύτηκε στην έγκριτη εφημερίδα των Βρυξελλών New Europe στις 11 Απριλίου 2016 (βλ.μετάφραση στο http://www.newdemocracy.gr/index.php/site/article/New-Europe-h-Eurostat-xreiazetai-na-kseperasei-thn-ellhnikh-apotyxia-ths), καθώς και από τις πρόσφατες συνεντεύξεις των Παπακωνσταντίνου-Παπανδρέου στην εκπομπή Ιστορίες του κ. Παπαχελά στον ΣΚΑΪ (11 και 19 Απριλίου 2016) θα ήθελα να προσθέσω τα εξής:
Η γελοία ενέργεια ίδρυσης Εταιρείας Επαιτείας για να μαζέψουν δήθεν χρήματα οι φίλοι του κ.Γεωργίου από τις Βρυξέλλες και το Λουξεμβούργο και να τα δώσουν στον πρώην πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ που διώκεται από την Ελληνική Δικαιοσύνη προφανώς έχει σκοπό αφενός να βλάψει περαιτέρω την χώρα μας παραπλανώντας αισχρώς διάφορους αδαείς και δίνοντας τροφή στους
μισέλληνες, και αφετέρου να καλύψει πιθανές απειλές και εκβιασμούς εκ μέρους του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ προς την Eurostat και το ΔΝΤ ότι αν δεν τον βοηθήσουν να αντιμετωπίσει τις δικαστικές του περιπέτειες λόγω των καθοδηγούμενων από αυτούς εγκλημάτων που διέπραξε εναντίον της χώρας μας, αυτός (ο κ. Γεωργίου), κοινώς «θα τα ξεράσει» όλα και θα πεί την αλήθεια, ότι δηλαδή αυτός έπραττε ό,τι του παράγγελναν να κάνει από την Eurostat/Κομισιόν και το ΔΝΤ, όπως σχεδόν ομολόγησε πολύ προσφάτως (11 Απριλίου) και ο επίορκος πρώην Υπουργός Οικονομικών, κ. Γ.Παπακωνσταντίνου στην εκπομπή του Σκάϊ Ιστορίες (http://www.skai.gr/tv/show/?showid=66288).
Ο δε κ. Γ. Α. Παπανδρέου επικεντρώθηκε στην δήθεν απόκρυψη των πραγματικών στοιχείων του ελλείμματος του 2009 από την προηγούμενη κυβέρνηση παρουσιάζοντας ακόμα και το επίδομα αλληλεγγύης, που ψήφισαν μέσα στον Δεκέμβριο 2009, ως μια φιλολαϊκή πράξη αντί γι’ αυτό που ήταν στην πραγματικότητα, δηλαδή ένας ακόμα τρόπος διόγκωσης του ελλείμματος του 2009 την στιγμή που διακήρυτταν ότι το έλλειμμα ήταν υπερδιπλάσιο του πραγματικού χωρίς να έχουν προβεί σε καμία μέτρηση, εκτινάζοντας έτσι τα επιτόκια δανεισμού της χώρας μας στα ύψη.
Η σύμπτωση των γεγονότων αυτών δεν αποτελεί τυχαίο γεγονός, αλλά είναι προφανώς μια ύστατη συντονισμένη προσπάθεια παραπλάνησης της Ελληνικής και διεθνούς κοινής γνώμης.
Όμως, όλοι οι Έλληνες πολίτες βλέπουν πίσω από τα πραττόμενα και λεγόμενά τους έναν ουσιαστικά απέραντο φόβο για την επερχόμενη Απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου μας που θα ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου αποκαλύπτοντας την αλήθεια, δηλαδή:την ελεεινή και εν γνώσει τους ψευδή διόγκωση του δημοσίου χρέους και ελλείμματος του 2009
Όσον αφορά την εταιρεία επαιτείας ή ψευτο-επαιτείας:
(1) Αν ο κ. Γεωργίου έχει έστω και λίγες τύψεις για τα εγκλήματά του κατά της της χώρας μας, θα πρέπει να μιλήσει. Βέβαια, οι αποδείξεις ήδη υπάρχουν για το ότι ο κ. Γεωργίου ήταν περισσότερο όργανο εκτέλεσης εντολών της Τρόικας παρά ανίκανος μάνατζερ, οικονομολόγος, ψευτο-στατιστικός ή φίλος του επίορκου κ. Παπακωνσταντίνου.
Η γελοιότητα της ίδρυσης της ως άνω Εταιρείας ψευτο-Επαιτείας καλύπτει και ένα δεύτερο σκέλος προφανούς εκβιασμού των Τροϊκανών εκ μέρους του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, και αυτό εκτιμώ ότι είναι το ανταποδοτικό της υπόθεσης, όπως άλλωστε το υπονοεί και το πρόσφατο άρθρο της εφημερίδας New Europe. Οι 11 ιδρυτές της Εταιρείας ψευτο-Επαιτείας, αλλά και τα περισσότερα των ονομάτων των δωρητών του κ. Γεωργίου, που υποτίθεται ότι του δίνουν από 5 μέχρι 100 ευρώ, έχουν ευεργετηθεί τα μέγιστα από τον πρώην πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, ο οποίος «πλήρωνε» αδρά, βέβαια όχι από την τσέπη του αλλά από τον Δημόσιο κορβανά, προκειμένου να βρεί φίλους όπως άλλωστε τον είχε συμβουλεύσει και η Eurostat
1
. Έτσι, δεκάδες χιλιάδες ευρώ γράπωσαν από την ΕΛΣΤΑΤ οι διάφοροι σημερινοί δωρητές του για να κάνουν ηλίθια σεμινάρια, να αλλοιώσουν τα στατιστικά μας στοιχεία και να αλλάξουν τον στατιστικό μας νόμο μέσω ECOFIN ούτως ώστε να απαλλαγούν από τα έξι μέλη του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ και να καταστήσουν εύκολο το έργο καταστροφής της χώρας μας (βλ.την προδοτική επιστολή του κ. Γεωργίου προς τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ κ. Τόμσεν που αναφέρει η εφημερίδα New Europe).
Τώρα λοιπόν, με το δίκηο του και ο Γεωργίου τους ζητάει να του επιστρέψουν τουλάχιστον μέρος από την ευεργεσία που τους προσέφερε.
Θα σας αναφέρω ένα παράδειγμα ευεργεσίας που τώρα ανταποδίδεται: Ο εμπνευστής και ιδρυτής της Εταιρείας Επαιτείας φαίνεται ότι δεν είναι άλλος από τον διαβόητο Ισλανδό συνταξιούχο που ήλθε στην Αθήνα με την γυναικούλα του και, κατά δήλωσή του στο ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ, την έβγαζε στην Αίγινα όπου λιαζόταν γιατί η μαυρίλα της Ισλανδίας δεν του άρεσε. Το όνομα αυτού είναι Χάλγκριμουρ Σνόρρασον (Hallgrimur Snorrason) ο οποίος είχε διοριστεί από τις αρχές του 2010 ως Μόνιμος Κατοικοεδρεύων Εκπρόσωπος της Eurostat στην ΕΛΣΤΑΤ και ο οποίος ήταν και αντιπρόεδρος του άλλου διαβόητου ανθελληνικού (ως προς το ΔΣ του το οποίο ελέγχεται από το Λουξεμβούργο) οργανισμού ISI (Διεθνές Στατιστικό Ινστιτούτο).
Έτσι, τον προηγούμενο Νοέμβριο οκ. Snorrason εισέπραξε με απευθείας ανάθεση €5715,92 για σεμιναριακές υπηρεσίες στηνΕΛΣΤΑΤ για το διάστημα 9 – 13.11.2015 (βλ. την εντολή πληρωμής: ΑΔΑ: ΩΙΧ16ΣΙ-ΛΘ5, ΕΛΣΤΑΤ,13 October 2015).
Το προκλητικό αυτό πρόσφατο ποσό πληρώθηκε από τον προϋπολογισμό του Ελληνικού κράτους για περιεχόμενο σεμιναρίου τεσσάρων σελίδων που ακόμα και παιδιά του Δημοτικού μπορούσαν να κατανοήσουν με απλό διάβασμα, όχι επιστήμονες στατιστικοί και μαθηματικοί με μακρόχρονη εμπειρία στην υλοποίηση των σελίδων αυτών που υποτίθεται ότι τους δίδαξε ο εξ Ισλανδίας ορμώμενος κ. Σνόρρασον. Είναι προφανές ότι αυτό ήταν ένα μικρό δωράκι από τον κ. Γεωργίου προς τον φίλο Χάλγκριμουρ. Υπογράφτηκε δε η ανάθεση από την κ. Αθανασία Ξενάκη, η οποία είναι συγκατηγορούμενη του κ. Γεωργίου και η οποία θα μοιραστεί μαζί του τα έσοδα από την επαιτεία, και η οποία περιέργως εξακολουθεί να βρίσκεται στην ΕΛΣΤΑΤ, αν και έχει συνταξιοδοτηθεί.
(2) Η Εταιρεία Επαιτείας πρέπει να ελεγχθεί ως προς την νομιμότητά της. Έχει πάρει άδεια ίδρυσης; Θα καταβάλει τον αναλογούντα φόρο; Η εφημερίδα New Europe θέτει και αυτό ερώτημα.
(3) Η γελοιότητα και αυθαιρεσία των οργάνων της ΕΕ δεν έχει όρια: Η Εταιρεία Επαιτείας, δηλαδή ουσιαστικά η Eurostat/Κομισιόν, αποκαλεί το Ελληνικό κράτος «επονείδιστο» διότι δεν χρηματοδοτεί τα δικαστικά έξοδα του κ. Γεωργίου!
Απαιτούν δηλαδή το Ελληνικό κράτος να χρηματοδοτήσει τον κατηγορούμενο για τα εγκλήματα που διέπραξε κατά του Ελληνικού κράτους!
(4) Η φτώχεια του κ. Γεωργίου: €7500 μηνιαίως για πέντε χρόνια, παράπλευρες αποζημιώσει για ταξίδια του, για τηλέφωνα ανά τον κόσμο, κλπ κλπ.
1 Η πηγή της πληροφορίας αυτής είναι έγγραφα που έχουν κατατεθεί στην Βουλή των Ελλήνων
Μπορεί κανείς να δεί και τις απαιτήσεις του κ.Γεωργίου όπως είχαν εκφραστεί στην Βουλή από τον ίδιο, για παράδειγμα, δεν ήθελε να πληρώνει τις υποχρεωτικές εισφορές του, ούτε ήθελε να δηλώνει το πόθεν έσχες του). Επιπλέον, για ένα μεγάλο διάστημα της θητείας του στην ΕΛΣΤΑΤ πληρωνόταν και σύνταξη από το ΔΝΤ

, η οποία βέβαια δεν θα ήταν ευκαταφρόνητη αν λάβουμε υπόψιν τις συντάξεις που πληρώνουν τέτοιοι οργανισμοί, δηλαδή τουλάχιστον 7000 ευρώ ανά μήνα και αφορολόγητα. Αντίθετα προς τις απαιτήσεις του, ο κ. Γεωργίου αρνήθηκε να πληρώσει την αποζημίωση των 75 ευρώ μικτά στα μέλη του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ ανά
συνεδρίαση, όπως όριζε ο νόμος, (έγιναν μόνον τέσσερεις συνεδριάσεις και διαρκούσαν πάνω από 10
ώρες η κάθε μία). Αρνήθηκε επίσης να καταβάλει έξοδα κίνησης για τα δύο μέλη του ΔΣ που προσήρχοντο από την Θεσσαλονίκη και την Πάτρα.
(5) Η πνευματική φτώχεια και η νοοτροπία αυταρχισμού των οργάνων της ΕΕ είναι απερίγραπτη. Οι δε διορισμένοι από τα κράτη-μέλη εκπρόσωποι των οργάνων της ΕΕ φαίνεται ότι χαρακτηρίζονται από δουλική συμπεριφορά προς τους εκάστοτε προϊσταμένους τους.
Έτσι, και τα 11 ιδρυτικά μέλη της Εταιρείας Επαιτείας ή ψευτο-Επετείας θα πρέπει να αναλογιστούν ότι η Ευρωπαϊκή ιστορία έχει δείξει ότι οι Πραγματικοί Επιστήμονες ΠΟΤΕ δεν συμβιβάζονται σε ζητήματα αλήθειας και δικαιοσύνης.
Δηλώσεις όπως “Η αλήθεια δεν είναι η δουλειά μου” και “Είμαι στατιστικός. Δεν μου αρέσουν λέξεις όπως ‘σωστό’ και ‘αλήθεια” δεν πρέπει να τρομοκρατούν τους αληθινούς επιστήμονες ακόμα και αν γίνονται από τους προϊσταμένους τους.
Σε τελευταία ανάλυση, και πέραν φιλοσοφικών υπαινιγμών, μία από τις πιο σημαντικές στατιστικές αρχές του Κώδικα Πρακτικής των Ευρωπαϊκών Στατιστικών είναι η αμερόληπτη και αντικειμενική μέτρηση που γίνεται στην βάση επιστημονικών μεθόδων. Η αμεροληψία και η αντικειμενικότητα συνδέονται τυπικά και ουσιαστικά με την πραγματικότητα, την αλήθεια και την αξιοπιστία των μετρήσεων.
Οι καταγγελίες που έγιναν κυρίως από τους τρεις επιστήμονες, δηλαδή την υπογράφουσα αυτό το άρθρο ως πρώην μέλος του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ, τον κ. Νικόλαο Λογοθέτη ως πρώην Αντιπρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ και τον κ. Νικόλαο Στρόμπλο ως πρώην και επί πολλά έτη Διευθυντή Εθνικών Λογαριασμών της ΕΛΣΤΑΤ που εκδιώχθηκε από την θέση του επειδή εξέφρασε την επιστημονική του άποψη, αλλά και οι αποφάσεις Βουλευμάτων του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, το Πόρισμα των Οικονομικών Εισαγγελέων Πεπόνη και Μουζακίτη, η Έκθεση της Αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου, όπως και τα άρθρα της εφημερίδας
New Europe το 2013 εκθέτουν εμπεριστατωμένα ακριβώς αυτό: την μη-αντικειμενική μέτρηση του χρέους και του ελλείμματος του έτους 2009, αλλά και της προς τα πίσω αναθεώρησης των μετρήσεων, από τον κ. Γεωργίου ο οποίος παραβίασε τους Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς του ΕΣΛ95 με την αγαστή όπως φαίνεται συμφωνία και καθοδήγηση της Eurostat.
Δεδομένων των μέχρι και σήμερα αθεμελίωτων απλών δηλώσεων και «υπεκφυγών παραπλάνησης» των αδαών, όπως αναφέρεται και στο πολύ πρόσφατο ως άνω αναφερόμενο άρθρο της εφημερίδας New Europe, η Eurostat παραβιάζει την ιερή δέσμευσή της να υπακούει στις βασικές Ευρωπαϊκές και Διεθνείς στατιστικές αρχές για την διαμόρφωση των επίσημων
στατιστικών, και κυρίως τις αρχές της αντικειμενικότητας, ακρίβειας, ανεξαρτησίας από πολιτικές επιρροές και βέβαια της λογοδοσίας για την λήψη και την εφαρμογή των σχετικών αποφάσεων.
Όσον αφορά τις συνεντεύξεις των Παπακωνσταντίνου-Παπανδρέου:
(1) Οι πρόσφατες συνεντεύξεις των Παπακωνσταντίνου-Παπανδρέου βρίθουν αναληθειών,
παραπλανητικών υπεκφυγών, και προσπαθειών να απομακρύνουν από πάνω τους τις ευθύνες για την
2 Η πληροφορία αυτή είναι δημοσιοποιημένη από τον Ημερήσιο Τύπο με βάση τις δηλώσεις του κ. Γεωργίου
στην Βουλή.
3 Δήλωση από τον Γενικό Διευθυντή της Eurostat, κ. Βάλτερ Ραντερμάχερ στην εφημερίδα New York Times, 6 April 2012 “Greek Statistician Under Scrutiny for Budget Estimates Before Euro Crisis”.
- See more at: http://www.newdemocracy.gr/index.php/site/article/syntonismos-Eurostat-papakwnstantinoy-kai-papandreoy-gia-na-aposyroyn-tis-eythynes-toys-gia-thn-pseydh-diogkwsh-toy-dhmosioy-elleimmatos-toy-2009#sthash.70og3WIv.dpuf
newdemocracy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου