Πέμπτη, Μαΐου 19, 2016

"Πονοκέφαλος" στη Συγγρού για τα "κόκκινα" δάνεια

Ποιές εισηγήσεις δέχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την συζήτηση στην Βουλή την Κυριακή

«Η Νέα Δημοκρατία ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη θα τοποθετηθεί συνολικά επί της κυβερνητικής πρότασης όταν αυτή γίνει γνωστή. Μέχρι τότε αφήνουμε ....τον κ. Τσίπρα στη μοναξιά της αποτυχίας και της συνθηκολόγησής του» αναφέρει η ΝΔ σε ανακοίνωσή της απαντώντας στην επίθεση που δέχθηκε από το Μαξίμου για ...κωλοτούμπα στο θέμα των κόκκινων δανείων.
Η αλήθεια είναι ότι η ΝΔ έχει αποσαφηνίσει επισήμως και ανεπισήμως ότι θα πει ένα σαφές «όχι» στα φορολογικά μέτρα αλλά και ένα «ναι» στο ταμείο των αποκρατικοποιήσεων αλλά δεν έχει αποσαφηνίσει τη στάση της για τα κόκκινα δάνεια.


Το θέμα όπως είναι φυσικό έχει απασχολήσει το κόμμα και ο Πρόεδρος της ΝΔ φαίνεται να κλίνει προς το «ναι» καθώς έτσι θα δοθεί, όπως λένε κάποιοι στη Συγγρού, ανάσα στις τράπεζες αλλά ο αντίλογος είναι ότι μία τέτοια κίνηση θα στείλει αρνητικά μηνύματα στην κοινωνία.

Ηδη αρκετοί βουλευτές έχουν ταχθεί ανοιχτά υπέρ της καταψήφισης της συγκεκριμένης ρύθμισης, ενώ και επίσημα η ΝΔ κατηγορούσε πριν καιρό την κυβέρνηση πως «στέλνει όσους δεν μπορούν να πληρώσουν τα δάνειά τους στα κοράκια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου